Provukao se prozvani član Vlade: Izjava ministarke Mihajlović samo upozorenje

Izvor: Blic, 25.Nov.2013, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Provukao se prozvani član Vlade: Izjava ministarke Mihajlović samo upozorenje

Provokacija i upozorenje - ovako sagovornici “Blica” ocenjuju efetke nove političke afere u Vladi Srbije koju je otvorila ministarka energetike Zorana Mihajlović izjavom da jedan član Vlade na javnim skupovima u inostranstvu govori suprotno zvaničnoj državnoj politici i namešta poslove svom prijatelju. Oni smatraju da se cela ova priča neće završiti nečijom smenom.

Zorana Mihajlović ni juče nije želela da odgovori koji to član Vlade radi protiv Srbije. Ona je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << samo poručila da “nema šta da objašnjava i da je rekla šta je imala”.

Politički analitičar Vladimir Vuletić navodi za naš list da njena izjava nije ni bila upućena građanima, već konkurentu u sukobu, kao i da nam ostaje da samo nagađamo o kome se radi.

Pročitajte još: Dačić: Ne mogu da proniknem u Zoranine misli

- Izjava ministarke energetike je metak u ratu koji očigledno postoji. Tu samo možemo pretpostaviti da je upućena njenom partijskom kolegi i ministru Milanu Bačeviću, ali to niko nije rekao. Možemo pretpostaviti i da je ovo nastavak sukoba koji tinja između Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića, ali ni to takođe ne možemo da tvrdimo. Na ovaj način Mihajlovićeva deli packe, ali i ostavlja prostor da se sukob dalje ne produbljuje - smatra Vuletić. On dodaje da je jasno da je ono što ministarka izgovora zapravo pozicija Aleksandra Vučića, lidera SNS i prvog potpredsednika Vlade.

- Kada bi Vučić izjavio to što je rekla Zorana Mihajlović, imalo bi daleko veći odjek i to bi bilo daleko opasnije. Ovako služi samo kao upozorenje - navodi Vuletić.

Profesor Vladimir Goati, s druge strane, smatra da je njena izjava upućena socijalistima. On za “Blic” navodi da je to ista linija sukoba na kojoj se nalazi i direktor “Srbijagasa” Dušan Bajatović.

- Mihajlovićeva nema običaj da teškoće koje ima sa nekim iz svoje partije iznosi javno. Verujem da je poruku uputila članu Vlade iz SPS, kao i da bi ona mogla da bude još jedan činilac koji će dovesti do raspisivanja vanrednih izbora. To je sukob između dve članice koalicije, koje na prvi pogled savršeno funkcionišu, a između kojih postoje ozbiljne pukotine - kaže Goati. On ne veruje da će javnost saznati na koga je mislila Zorana Mihajlović.

- Čućemo verovatno iz koje je on stranke, a u najboljem slučaju sve će se završiti jednim uopštenim saopštenjem - zaključuje Goati.

URS podržava Mihajlovićevu

Miroslav Čučković, član Predsedništva URS-a, izjavio je juče da njegova stranka podržava ministarku Zoranu Mihajlović, ali da traži konkretno ime.

- Ministarka treba da kaže ko je čovek koji prodaje srpske nacionalne interese i pravi dogovore da njegov prijatelj obavlja trgovinsku razmenu sa inostranstvom. Javnost mora da zna zašto taj ministar i naredna 24 sata mora da sedi u Vladi. Pozivamo premijera da ga smeni odmah i imaće punu podršku URS-a i svih građana Srbije - rekao je Čučković.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

SNS ćuti o izjavi

Izvor: Danas, 25.Nov.2013

Na pitanje na koga je ministarka energetike Zorana Mihajlović mislila kada je rekla da jedan od članova Vlade Srbije govori u inostranstvu suprotno državnoj politici, juče nismo dobili odgovor ni od jednog potpredsednika SNS u stranci, ali ni u Vladi Srbije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.