Protest u Prištini: Albanci, učesnici rata u Hrvatskoj, traže status veterana

Izvor: Vesti-online.com, 21.Dec.2018, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest u Prištini: Albanci, učesnici rata u Hrvatskoj, traže status veterana

Albanci s Kosova, koji su se tokom poslednjeg rata borili za otcepljenje Hrvatske od Srbije, protestovali su danas u Prištini zahtevajući da im hrvatska država prizna status veterana, ratnih vojnih invalida.

Albanci, učesnici rata na strani Hrvatske protestovali su ispred zgrade Ambasade Hrvatske u Prištini 23 godine od proglašenja nezavisnosti Hrvatske.

Kako prenose prištinski mediji, iako njihov broj nije veliki, ovim protestom oni žele da skrenu pažnju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Hrvatske.

Protest je, kako prenosi "Gazeta ekspres", za svaki slučaj obezbeđivao značajan broj pripadnika Kosovske policije, preneo je Tanjug.

Učesnici protesta su nosili hrvatske šahovnice.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Albanci učesnici rata u Hrvatskoj traže status veterana

Izvor: Večernje novosti, 21.Dec.2018

Albanci s Kosova, koji su se tokom poslednjeg rata borili za otcepljenje Hrvatske od Srbije, protestovali su petak u Prištini zahtevajući da im hrvatska država prizna status veterana, ratnih vojnih invalida Albanci s Kosova, koji su se tokom poslednjeg rata borili za "otcepljenje...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.