Protest desničara protiv odluke Haga

Izvor: Mondo, 29.Nov.2012, 21:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest desničara protiv odluke Haga

U organizaciji SNP Naši i još nekoliko organizacija na Trgu Republike u Beogradu održava se protest zbog puštanja na slobodu bivšeg komandanta Oslobodilačke vojske Kosova Ramuša Haradinaja.

Na Trgu Republike večeras su Srpski narodni pokret "Naši" i Srpski sabor "Zavetnici" organizovali protest, povodom oslobađanja Ramuša Haradinaja, i zatražili od državnog vrha Srbije da prekine pregovore s Prištinom i >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << EU, kao i saradnju s Haškim tribunalom.

Učesnici protesta zatražili su da se ne dozvoli sprovođenje dogovora o integrisanom upravljanju prelazima, i naveli da su svoje zahteve uputili predsedniku Tomislavu Nikoliću, Vladi Srbije i parlamentu.

Treba staviti van snage zakon o saradnji sa Hagom i poslati na odgovornost sve koji su isporučili srpske generale u Hag, poručili su predstavnici tih organizacija i zatražili jačanje saradnje s Rusijom.

Na protestu su učestvovali i predstavnici organizacija "Obraz", "1389", Pokreta za Srbiju i drugi.

Haški tribunal oslobodio je danas nekadašnjeg komandanta "Oslobodilačke vojske Kosova" Haradinaja i njegove pomoćnike Idriza Baljaja i Lahija Brahimaja, i oni su pušteni na slobodu.

Optužnica za Haradinaja, koji je večeras stigao u Prištinu, odnosila se na zločine počinjene od 1. marta do 30. septembra 1998, u vreme kad je on bio komandant takozvane operativne zone Dukađin (Metohija).

(Tanjug Foto Tanjug Filip Krainčanić)
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poslanička pitanja o Tribunalu, kriminalu, prelazima ...

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2012

BEOGRAD -..Skupština Srbije večeras je, posle sednice na kojoj su poslanici postavljali pitanja predstavnicima vlade, nastavila raspravu o predloženom državnom budžetu za 2013. Poslanike je interesovalo koji su koraci države posle oslobađajućih presuda u Haškom tribunalu za hrvatske generale...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Protest povodom oslobađanja Ramuša Haradinaja

Izvor: Studio B, 29.Nov.2012

Na Trgu Republike su Srpski narodni pokret "Naši" i Srpski sabor "Zavetnici" organizovali protest, zbog oslobađanja Ramuša Haradinaja, i zatražili od državnog vrha da prekine pregovore s Prištinom i EU, kao i saradnju s Hagom. ..Učesnici protesta zatražili su da se ne dozvoli sprovođenje dogovora...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.