BG: Protest zbog oslobađanja Haradinaja

Izvor: Vesti-online.com, 29.Nov.2012, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BG: Protest zbog oslobađanja Haradinaja

Protest zbog puštanja na slobodu bivšeg premijera Kosova Ramuša Haradinaja održan je na beogradskom Trgu Republike u organizaciji SNP NAŠI i ostalih srodnih organizacija. Okupilo se više stotina građana. Učesnici skupa zatražili su da Srbija prekine saradnju sa Haškim tribunalom.

Protest zbog puštanja na slobodu Ramuša Haradinaja na beogradskom Trgu Republike

 

Na Trgu su se viorile srpske i ruske zastave, donet je i transparent "Svi su Srbi Ratkovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << vojnici". 

  Transparent "Svi su Srbi Ratkovi vojnici"

 

Narod je zviždao na pomen imena haških lobista i skandirao imena Ratka Mladića i Radovana Karadžića.

 

Okupljeni građani

 

Govornici su pozvali na krivičnu odgovornost sve koji su učestvovali u hapšenju i isporučivanju Srba u Hag. Jedan od organizatora protesta, Stefan Stamenkovski, rekao je na skupu da vlast u Srbiji mora da odustane od primene dogovora o integrisanom upravljanju prelazima.

 

 

 

"Ukoliko to ne učine, mi ćemo u svakom mestu u Srbiji napraviti granične prelaze", rekao je Stamenkovski.

 

Okupljenima su se obratili Igor Marinković iz SNP NAŠI, Stefan Stamenkovski, Mladen Obradović, Mila Alečković, Ljiljana Bulatović,...

 

Veliki protest 10. decembra

 

Organizatori i učesnici su se dogovorili da od večeras krenu u kampanju pozivanja za veliki skup 10. decembra protiv izgradnje tzv. granice na Kosovu. Skup i ostale aktivnosti biće organizovane u saradnji sa SNV Kosova i Metohije i srpskim opštinama.

 

- Ako blokiraju Jarinje, 10. decembra blokiramo Srbiju, najavljuju oni.

 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest zbog oslobađanja Haradinaja

Izvor: Vesti-online.com, 29.Nov.2012

Protest zbog puštanja na slobodu bivšeg premijera Kosova Ramuša Haradinaja održan je na beogradskom Trgu Republike u organizaciji SNP NAŠI i ostalih srodnih organizacija. Okupilo se više stotina građana. Učesnici skupa zatražili su da Srbija prekine saradnju sa Haškim tribunalom. ..Protest...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.