Proslava Uskrsa

Izvor: RTS, 08.Apr.2012, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proslava Uskrsa

Crkve i vernici koji poštuju Gregorijanski kalendar obeležavaju Uskrs, praznik kojim se slavi Hristovo vaskrsnuće. Centralna misa održana je u crkvi Krista Kralja u Beogradu.

Za vernike koji poštuju Gregorijanski kalendar, danas je Uskrs, praznik kojim se slavi Hristovo vaskrasnuće.

Centralnu misu u crkvi u Krunskoj ulici, predvodio je beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar.

U Uskršnjoj poslanici beogradski nadbiskup poželeo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je vernicima da u vreme praznika spoznaju da nisu sami, da otkriju Isusa u sebi i među sobom.

Sinoć je održano svečano slavlje uskršnjeg bdenja u Katedralnoj crkvi Blažene Device Marije u Beogradu.

Uskršnjem bdenju prisustvovali su i ministar vera i dijaspore Srđan Srećković, ministar kulture Predrag Marković i princ Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina.

U Uskršnjoj poslanici nadbiskup Hočevar čestitao je vernicima praznik i pozvao ih da širom otvore vrata svoga bića, porodice i celokupne crkvene i društvene zajednice.

Ona, dodao je, snažno usmerava našu sadašnjost, najdublje osmišljava našu budućnost i zajedno nas vodi posebnom i sudbonosnom životnom ispitu.

Uskrs se proslavlja i širom sveta.

Crkve i vernici Uskrs koji poštuju Julijanski kalendar slave sedam dana kasnije, 15. aprila.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uskrs u svetu

Izvor: RTS, 08.Apr.2012

Čestitajući Uskrs na 65 jezika sa Trga sv. Petra u Vatikanu, papa Benedikt XVI pozvao je vernike širom sveta na mir i poštovanje ljudskih prava, posebno na Bliskom istoku. ..Papa Benedikt XVI pozvao je danas vernike širom sveta na mir i poštovanje ljudskih prava, posebno na Bliskom istoku gde traju...

Nastavak na RTS...

Srećan Uskrs

Izvor: Radio 021, 08.Apr.2012

Katolička, protestantska, anglikanska i brojne manje hrišćanske crkve slave danas Uskrs.

Nastavak na Radio 021...

Uskrs po Gregorijanskom kalendaru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Apr.2012

BEOGRAD, VATIKAN, PODGORICA -..Crkve i vernici koji poštuju Gregorijanski kalendar danas obeležavaju Uskrs, praznik kojim se slavi Hristovo vaskrsnuće. Tim povodom beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar predvodio je misu u Crkvi Krista Kralja u Beogradu...Pričešćem i blagosiljanjem uskršnjih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Uskrs po Gregorijanskom kalendaru

Izvor: 025info.rs, 08.Apr.2012

rkve i vernici koji poštuju Gregorijanski kalendar danas obeležavaju Uskrs, praznik kojim se slavi Hristovo vaskrsenje. Centralna misa održaće se u crkvi Krista Kralja u Beogradu. Sinoć je održano svečano slavlje uskršnjeg bdenja

Nastavak na 025info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.