Uskršnja misa i bdenje

Izvor: S media, 08.Apr.2012, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskršnja misa i bdenje

Za vernike koji poštuju Gregorijanski kalendar, danas je Uskrs, praznik kojim se slavi Hristovo vaskrasnuće.

Centralna misa, čiji je početak zakazan za 10 sati u crkvi u Krunskoj ulici, predvodiće beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar.

Sinoć je održano svečano slavlje uskršnjeg bdenja u Katedralnoj crkvi Blažene Djevice Marije u Beogradu.

Uskršnjem bdenju prisustvovali su i ministar vera i dijaspore Srđan Srećković >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << , ministar kulture Predrag Marković i princ Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina.

Raspeća na Veliki petak na Filipinima

Libanonci pre Uskrsa farbaju piliće

Nigerija: Eksplozija u crkvi za vreme mise (VIDEO)

U Uskršnjoj poslanici nadbiskup Stanislav Hočevar čestitao je vernicima praznik i pozvao ih da širom otvore vrata svoga bića, porodice i celokupne crkvene i društvene zajednice.

Ona, dodao je, snažno usmerava našu sadašnjost, najdublje osmišljava našu budućnost i zajedno nas vodi posebnom i sudbonosnom životnom ispitu.

Crkve i vernici Uskrs koji poštuju Julijanski kalendar slave sedam dana kasnije, 15. aprila.

(Tanjug, foto: Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.