Pronađena posle dve godine; otmičari devojčicu krili u tajnoj sobi

Izvor: B92, 16.Feb.2022, 17:41

Pronađena posle dve godine; otmičari devojčicu krili u tajnoj sobi

Šestogodišnja devojčica pronađena je skrivena u tajnoj sobi ispod stepeništa više od dve godine nakon što je oteta.

Pejzli Šoltis oteli su njeni roditelji 2019. godine, kada je imala 4 godine, a nakon što su izgubili starateljstvo nad njom.

Devojčici se gubi trag otkako je nestala iz kuće svog zakonskog staratelja u Njujorku, zajedno sa svojim roditeljima koji su je skrivali od policije.

Istražitelji su u to vreme sumnjali na biološke roditelje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << devojčice, Kimberli Kuper (33) i Kirka Šoltisa mlađeg (32), a ovog ponedeljka policija je dobila dojavu da je ona sa parom.

Policija je pretražila posed i razgovarala sa stanarima, Kirkom Šoltisom mlađim i njegovim ocem Šoltisom starijim (57), piše "Mirror".

Prema navodima policije, Šoltis mlađi je rekao da nije znao gde se nalazi njegova ćerka Pejzli.

Međutim, tokom pretresa detektiv Erik Tile je "primetio nešto na stepeništu koje vodi iz zadnjeg dela kuće u podrum što je privuklo njegovu pažnju", navodi se u saopštenju objavljenom u utorak.

Uperio je baterijsku lampu u stepenište i tada su detektivi ugledali par malih nogu.

Policajci su uklonili nekoliko stepenika i otkrili da su dete i majka Kimberli Kuper sakriveni u improvizovanoj sobi skrivenoj iza stepenica.

"Dete se nalazilo skriveno u improvizovanoj prostoriji, ispod zatvorenog stepeništa koje vodi u podrum kuće", navodi se u saopštenju policije.

Kada su uklonili daske za stepenice, dete i otmičarka Kimberli Kuper pronađeni su kako se kriju u mračnom i mokrom ograđenom prostoru.

Policija je dete odvela u sedište policijske uprave gde su je pregledali lekari i vratili njenom zakonskom staratelju.

Kuper, Šultis i njegov otac Kirk Šultis stariji uhapšeni su i optuženi za krivično delo mešanje u starateljstvo i ugrožavanje dobrobiti deteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.