Privatizacije prljavim novcem

Izvor: B92, 31.Dec.2010, 01:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Privatizacije prljavim novcem"

Beograd -- Specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević kaže da ima dokaza da je Šarićeva grupa ulagala novac od droge u kupovinu preduzeća u Srbiji.

Istraga pranja novca koje je stekla grupa Darka Šarića dovela je tužilaštvo do postupaka privatizacije velikog broja preduzeća, rekao je Radisavljević za "Blic".

On je potvdio da se došlo do novih značajnih podataka i dokaza o korišćenju novca zarađenog krijumčarenjem kokaina u privatizaciji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Tim novcem kupljen je veliki broj društvenih preduzeća, iz kojih je zatim na različite načine izvlačen kapital i kupovana nova preduzeća. Tužilaštvo će s policijom istražiti sporne privatizacije kako bi se utvrdila krivična odgovornost svih koji su u time učestvovali", rekao je Radisavljević.

Radisavljević je naveo da su "posle takve privatizacije izvršene prljavim novcem ostala upropašćena preduzeća", a da su profitirali samo novi vlasnici stičući veliko bogatstvo.

On je ocenio da je rad Tužilaštva u 2010. godini bio vrlo uspešan, a posebno je istakao postupak protiv grupe Darka Šarića i podizanje optužnice zbog prometa kokaina i pranja novca.

Radisavljević je kazao da je zadovoljan dosadašnjim tokom suđenja protiv grupe Darka Šarića i da očekuje da će u 2011. biti doneta i prvostepena presuda.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Radisavljević: Novcem od droge kupljena su brojna društvena preduzeća

Izvor: Blic, 31.Dec.2010

BEOGRAD - Istraga pranja novca koji je krijumčarenjem kokaina stekla grupa Darka Šarića dovela je Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal do postupaka privatizacije velikog broja preduzeća. Specijalni tužilac Miljko Radisavljević u intervjuu za „Blic“ kaže da se došlo do novih značajnih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.