Pritvor radnicima Centra za socijalni rad Vranja zbog mita

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Maj.2020, 14:16

Pritvor radnicima Centra za socijalni rad Vranja zbog mita

Viši sud u Nišu odredio je pritvor do 30 dana radnicima centra za socijalni rad iz Vranja D.M. i D.T. osumnjičenim primanje mita i zloupotrebu službenog položaja u vezi sa usvajanjem 10-godišnjeg dečaka, mimo propisanih uslova.

Portparol suda Irena Gušić precizirala je za Tanjug da je rešenjem sudije za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Nišu za suzbijanje korupcije od 19. maja, određen je pritvor protiv D.M. i D.T. zbog postojanja okolnosti koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ukazuju da bi mogli da utiču na svedoke.

Pritvor po ovom rešenju može da im traje do 18. juna, navela je Gušić.

D.M. se sumnjiči za krivično delo primanje mita, a D.T. za krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Oni su uhapšeni 18. maja, zbog sumnje da su kao radnici Centra za socijalni rad doneli u junu 2019. godine rešenje kojim su dozvolili porodici iz Bujanovca da usvoji dečaka, iako za to nisu ispunili nikakve uslove.

Mediji su preneli da je Albanac iz Bujanovca, koji živi i radi u Švajcarskoj, želeo je da usvoji dete iz Srbije, ali na to nije imao pravo jer nije naš državljanin. Zbog toga se obratio svom sugrađaninu i socijalnom radniku D. T. iz Bujanovca, koji je u pomoć pozvao koleginicu iz Centra za socijalni rad u Vranju.

Sumnja se da su se potom dogovorili da falsifikuju dokumentaciju i lažno prikažu da je usvojitelj državljanin Srbije, a za tu uslugu D.M. su obećali mobilni telefon u vrednosti od 1.000 evra. Ona je potom falsifikivanu dokumentaciju prosledila kolegama iz Centra za socijalni rad u Bujanovcu koji su odlučivali o zahtevu za usvajanje, navode mediji.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.