Pristižu učesnici Prajda, policija privodi

Izvor: Mondo, 28.Sep.2014, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pristižu učesnici Prajda, policija privodi

Okupljanja učesnika Parade ponosa je počelo oko 11 časova, iako je zvanično okuoljanje u 12.30. Među okupljenima su članovi DS kao i gradonačelnik Beograda Siniša Mali. Policija privela petoricu mladića na Slaviji.

Foto: MONDO, Ana Ćešić

Na punktu kod Železniče stanice oko 11 sati je bilo stotinak učesnika, javlja reporter Monda.

Boban Stojanović iz organizavije Prajda je za MONDO izjavio da učesnici parade nemaju nikakve legitimacije koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << bi ubrzale njihov prolazak kroz punktove.

Stojanović je rekao da oni nisu dobili nikakvo saopštenje od MUP-a da je održavanje Parade ponosa dozvoljeno, jer oni mogu samo da zabrane,tako da su urganizatori zaključili da skup nije zabranjen.

Među okupljenima su i članovi DS: Goran Ješić, Borko Stefanović i Balša Božović, glavni pregovarač Srbije sa EU TanjaMiščević, kao i gradonačelnik Beograda Siniša Mali koji je rekao novinarima da će šetati. I ambasador SAD u Beogradu Najkl Kirbi je došao da podržu skup.

Inače, na punktu kod Železničke stanice policija je veoma rigorozna i ne dozvoljava novinarima niti starnim posmatračima da unesu bilo kakvu hranu.

Privođenje na Slaviji

Petorica mladića privedena su danas oko 11 sati na Slaviji, javlja reporter Tanjuga sa lica mesta.

Pripadnici policije legitimisali su desetoricu mladića u parku na Slaviji, na uglu ulica Srpskih vladara i Beogradske, nakon čega su priveli petoricu.

Mladići obučeni u trenerke, koji na sebi nisu imali vidljiva navijačka obeležja, do dolaska policije mirno su sedeli u parku.

Centar Beograda je od jutros potpuno blokiran. Pripadnici žandarmerije, oklopna vozila, marice su u svim ulicama kojima će se kretati učesnici Prajda, kao i u okolnim ulicama.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PRAJD 2014 Počelo okupljanje, petoro privedeno na Slaviji, stigli Siniša Mali, Borislav Stefanović, Čeda Jovanović

Izvor: Blic, 28.Sep.2014

Ispred Vlade Srbije uveliko se okupljaju ljudi koji će prošetati na današnjoj Paradi ponosa. Iako od MUP nije stiglo nikakvo zvanično saopštenje, već je izvesno da će Parade biti. Među okupljenima se nalaze i gradonačelnik Beograda Siniša Mali, potpredsednik Demokratske stranke Borislav Stefanović,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.