Pristižu učesnici Prajda, došao i Siniša Mali

Izvor: Mondo, 28.Sep.2014, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pristižu učesnici Prajda, došao i Siniša Mali

Okupljanja učesnika Parade ponosa je počelo oko 11 časova, iako je zvanično okupljanje u 12.30. Među okupljenima su članovi DS kao i gradonačelnik Beograda Siniša Mali. Policija privela petoricu mladića na Slaviji. Ima povređenih.

Foto: MONDO, Ana Ćešić

Na punktu kod Železniče stanice oko 11 sati je bilo stotinak učesnika, javlja reporter Monda.

Boban Stojanović iz organizavije Prajda je za MONDO izjavio da učesnici parade nemaju nikakve >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << legitimacije koje bi ubrzale njihov prolazak kroz punktove.

Stojanović je rekao da oni nisu dobili nikakvo saopštenje od MUP-a da je održavanje Parade ponosa dozvoljeno, jer oni mogu samo da zabrane,tako da su urganizatori zaključili da skup nije zabranjen.

Među okupljenima su i članovi DS: Goran Ješić, Borko Stefanović i Balša Božović, Gordana Čomić glavni pregovarač Srbije sa EU TanjaMiščević, kao i gradonačelnik Beograda Siniša Mali koji je rekao novinarima da će šetati. I ambasador SAD u Beogradu Majkl Kirbi je došao da podržu skup.

Od funkcionera i članova partija tu su i lider LDP Čedomir Jovanović sa suprugom, kao i dramaturg Biljana Srbljanović.

"Mislim da je ovom Paradom Beograd pokazao da prihvata to da ima različitosti i da su mu ljudska prava na prvom mestu", poručio je Stefanović.

Prema njegovim rečima, podrška Paradi značajna je zbog toga što Ustav i zakoni Srbije garantuju slobodu okupljanja i svake različitosti koja ne ugrožava prava drugih.

"To što su se ovi ljudi okupili ovde znači da oni brane Ustav i zakone zemlje", kazao je Stefanović.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, koji će učestvovati na današnjoj Paradi ponosa, pozvao je sve građane da pokažu da srpska prestonica poštuje različitost i da je kosmopolitski i svetski grad.

Mali je rekao novinarima da je obišao trasu kojom će proći Parada ponosa, izrazivši uverenje da će sve proći bez incidenata.

Inače, na punktu kod Železničke stanice policija je veoma rigorozna i ne dozvoljava novinarima niti stranim posmatračima da unesu bilo kakvu hranu.

Policija ja na Slaviji privela petoricu mladića, a mediji prenose da su i dve osobe pivređene u centru grada.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Pristižu učesnici Prajda, policija privodi

Izvor: Mondo, 28.Sep.2014

Okupljanja učesnika Parade ponosa je počelo oko 11 časova, iako je zvanično okuoljanje u 12.30. Među okupljenima su članovi DS kao i gradonačelnik Beograda Siniša Mali. Policija privela petoricu mladića na Slaviji...Foto: MONDO, Ana Ćešić..Na punktu kod Železniče stanice oko 11 sati je...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.