Priština hoće dijalog o velikim temama

Izvor: RTS, 17.Mar.2013, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština hoće dijalog o "velikim temama"

Deo sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine trebalo bi da bude i rešavanje velikih tema i sporova kao što su ratna šteta, penzije i podela imovine, piše "Koha Ditore". Zamenik premijera Kosova Hajredin Kuči rekao je da će Priština pokušati da na kraju dijaloga bude potpisan sporazum o svim otvorenim pitanjima.

Predstavnici Kosova traže da deo sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bude i rešavnje velikih tema i sporova kao što su ratna šteta, penzije, podela imovine, uključujući zlato, utvrđivanje društvene imovine Kosova u Srbiji i Srbije na Kosovu, piše Koha ditore.

Prištsinski dnevnik navodi da se u razgovorima u Briselu kojima posreduje visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton, još ne govori o velikim temama od ekonomskog značaja u pogledu kojih postoji nesaglasnost Srbije i Kosova.

"Te teme, kao i pitanje nestalih, očekuje se na stolu u drugoj polovini ove godine", ističe Koha ditore.

Zamenik premijera Kosova Hajredin Kuči rekao je da je i dalje prioritet pitanje severa Kosova.

Prema njegovim rečima, razgovor o tome treba da bude zaokružen tokom sledećeg meseca, a zajedno sa severom treba da se pronađe rešenje i za pitanja energije i telekomunikacija.

Međutim, sveobuhvatni sporazum koji je planiran da se potpiše na kraju dijaloga, prema Kučiju, treba da sadrži i anekse i sporazume o velikim ekonomskim temama.

"Mi ćemo probati da kraj dijaloga bude mirovni sporazum o svim otvorenim pitanjima", izjavio je Kuči.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Priština hoće i dijalog o velikim temama

Izvor: Vesti-online.com, 17.Mar.2013

Predstavnici Kosova traže da deo sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine bude i rešavnje velikih tema i sporova kao što su ratna šteta, penzije, podela imovine, uključujući zlato, utvrđivanje društvene imovine Kosova u Srbiji i Srbije na Kosovu, piše Koha ditore...Hajredin Kuči..Prištinski...

Nastavak na Vesti-online.com...

Kosovo – kako do penzija iz Srbije?

Izvor: Deutsche Welle, 18.Mar.2013, 10:17

Predstavnici Kosova traže da u sporazum sa Beogradom bude uključeno i rešavanje tema kao što su ratna šteta, podela imovine, ali i penzije. To, ali i jedna presuda iz Strazbura, bude nadu za penzionere na Kosovu…

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.