Preminuo muškarac u Čačku, u Zlatiborskom okrugu bez novoobolelih u Užicu, u Šumadijskom 13 novozaraženih svi iz Kragujevca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jul.2020, 14:06

Preminuo muškarac u Čačku, u Zlatiborskom okrugu bez novoobolelih u Užicu, u Šumadijskom 13 novozaraženih svi iz Kragujevca

U poslednja 24 sata u Zlatiborskom okrugu potvrđeno je još 10 pozitivnih slučajeva na koronavirus, saopštio je užički Zavod za javno zdravlje.

Prijepolje je zabeležilo četvoro novoobolelih, Sjenica troje, Priboj dvoje i Požega jednog, a posle dužeg vremena Užice nije registrovalo nijedan novi slučaj.

Juče je u Zlatiborskom okrugu registrovano 58 novih slučajeva infekcije, od čega 17 u Užicu.

Od početka epidemije taj okrug ima potvrđenih 587 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << slučajeva i do sada se oporavio 181 pacijent, a umrlo njih 17.

Užice je na prvom mestu i po broju obolelih i oporavljenih u okrugu, pa tako taj grad ima ukupno 253 zaraženih, od kojih se prema zvaničnim podacima 58 oporavilo.

Čačak: Preminuo muškarac, 13. žrtva Covid 19 u tom gradu

Muškarac iz Čačka preminuo je od posledica izazvanih virusom korona, a to je ujedno i 13. osoba koja je izgubila bitku sa Covid-19 u tom gradu od marta. U pitanju je pedesetdvogodišnji muškarac koji je preminuo u bolnici u Beogradu.

Trenutno je u čačanskoj bolnici hospitalizovan 71 pacijent, a na odenjenje pedijatrije smešteno je i jedno dete sa simptomima virusa korona, za koje se rezultat testa još uvek čeka, prenosi Glas zapadne Srbije.

Juče je iz Čačka u "laboratoriju Vatreno oko" u Beogradu poslato 104 uzorka, a očekuje se rezultat za još 137 koji su poslati prethodnih dana.

Šumadijski okrug: 13 novozaraženih, svi iz Kragujevca

Prema poslednjim podacima Instituta za javno zdravlje Kragujevac, do ponoći je u Šumadijskom okrugu registrovano 13 novih slučajeva pozitivnih na virus korona, od čega su svi iz Kragujevca, saopštio je direktor Instuta Dragan Vasiljević.

U Kliničkom centru Kragujevac juče je bilo hospitalizovano 62 osobe, od kojih su na respiratoru šest, a kako je kazao direktor te zdravstvene ustanove Predrag Sazdanović smešteni su kovid pacijenti sa težim oblicima bolesti, koji zahtevaju više kiseonične terapije i sa težom kliničkom slikom.

Sazdanović je kazao i da su juče imali veći broj primljenih pacijenata nego ikada u jednom danu i dodao da je karakteristično da se više javljaju Kragujevčani, pacijenti iz regiona Šumadije nego ranijih dana, prenosi portal ikragujevac.com.

Prema rečima Sazdanovića, KC Kragujevac je pre 10 dana dobio od Ministartsva zdravlja novih 15 respiratora da bi pojačao kapacitete, a povećan je broj mesta sa kiseonikom.

„Pretvorili smo Kliniku za neurologiju u kovid bolnicu i povećali kapacitete za više od 20 mesta, odnosno na preko 240 mesta u ovom trenutku“, rekao je Sazdanović dodajući da je to samo priprema za ono što se očekuje u sledećih 10 do 15 dana.

Jablanički okrug: 6 novozaraženih,5 iz Leskovca,1 iz Medveđe

Od 30 rezultata testiranih uzoraka, koji su u poslednja 24 sata stigla u Zavod za javno zdravlje Leskovac, šest je pozitivno na virus korona, od čega je pet iz Leskovca a jedan iz Medveđe.

Kako je saopštio Z ZJZ Leskovac, u pitanju su tri zaposlena i tri penzionera.

Od početka epidemije ukupan broj obolelih na nivou Jablaničkog okruga je 972, od čega u Leskovcu 756, Vlasotincu 117, Bojniku 28, Lebanu 54 i Medveđi 17.

U ovom trenutku, u Leskovcu se u samoizolaciji nalazi 327 osoba, u Lebanu 18 i Vlasotincu i Medveđi po četiri.

Moravički okrug: Novozaraženih 24, 19 u Čačku

U Moravičkom okrugu, od 53 obrađena uzorka, registrovano je još 24 pozitivnih na virus korona, a najviše ih je u Čačku - 19.

U Gornjem Milanovcu zabeležena su tri novozaražena, dok su u Lučanima dve osobe pozitivne na virus korona.

Od početka juna u Moravičkom okrugu registrovano je 129 osoba pozitivnih, a tri muškarca iz Čačka su preminula usled posledica.

U Čačku je trenutno 110 zaraženih, a zbog stalnog rasta broja pacijenata, proglašena je vanredna situacija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Sjenici alarmantno, u užičkoj bolnici 190 pacijenata

Izvor: Danas, 05.Jul.2020

Prema zvančinim podacima užičkog Zavoda za javno zdravlje, u Zlatiborskom okrugu je potvrđeno 10 novih slučajeva infekcije korona virusom ali, nezvanično, stanje je mnogo gore. 

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.