Preminuo mitropolit Amfilohije

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Okt.2020, 09:58

Preminuo mitropolit Amfilohije

O svim drugim detaljima u vezi sa sahranom visokopreosvećenog Mitropolita javnost će biti uskoro obaveštena.

U petak 30. oktobra 2020 godine u 8:20 časova, u Kliničko Bolničkom Centru Crne Gore, posle primanja Svete Tajne Pričešća, upokojio se u Gospodu Visokopreosvećeni Arhiepiskop Cetinjski Mitropolit Crnogorsko- Primorski i Egzarh svetoga trona Pećkoga g. Amfilohije.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije je rođen na Božić 7. januara 1938. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Barama Radovića u Donjoj Morači. Svetovno ime mu je bilo Risto. Potomak je po srodstvu vojvode Mine Radovića, jednog od prvih plemenskih kapetana crnogorskih, koji je prisajedinio Moraču Crnoj Gori 1820. godine.

Amfilohije Radović ostavio je neizbrisiv trag u Srpskoj pravoslavnoj crkvi kao veliko svetnovno ime svih Srba u matici i regionu. Njegovo sveštenstvo ostaće zauvek upamćeno po posebnom pečatu koji je ostavio u poslednjih godinu dana na više od veličastvenih litija u Crnoj Gori, gde je okupio vernike iz svih krajeva sveta pod jednim nebom sa jednim zajedničkim ciljem, skidanja sa vlasti Mila Đukanovića, prepoznat kao čovek koji je bio i protivnik aktuelne vlasti u Srbiji, pogotovo kada je reč o odnosu prema Kosovu i Metohiji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.