Izvor: RTS, 29.Okt.2020, 16:19

Mitropolit Amfilohije otežanije diše,nije na respiratoru

Prilikom jutrošnjeg kontrolnog pregleda Mitropolita Amfilohija primećeno je da malo otežanije diše uz bol u grudnom košu. Odmah su urađene sve analize. Takođe i skener plućne arterije i skener pluća. Mitropolit nije priključen na respirator i koristi i dalje neinvazivnu ventilaciju.
Snimak je pokazao da je uzrok otežanog disanja i bola pojava vazduha u sredogruđu ili pneumomediostinum, koji se često javlja u situacijama u kojima pacijent ima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << osetljiva pluća zbog dužine trajanja upalnog procesa i koji su na kiseoničkoj terapiji duži period, a gotovo je neizbežan kada se radi o starijim pacijentima.

Mitropolit nije priključen na respirator i koristi i dalje mod neinvazivne ventilacije, što znači da pluća obavljaju normalno svoju funkciju, saopštila je Mitropolija.
Skener pluća i plućnih arterija je pokazao da nema tromboze, a bronhoskopski nalaz da su disajni putevi čisti. Nalaz na srcu je takođe dobar.
I u narednom periodu, kao i do sada Mitroplija će uredno i detaljno izveštavati o svim promenama u vezi sa zdravstvenim stanjem Mitropolita Amfilohija,koji se od 6. oktobra nalazi na bolničkom liječenju od bolesti uzrokovane koronavirusom.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Amfilohije malo teže diše, ali nije na respiratoru

Izvor: Radio 021, 29.Okt.2020

Mitropolija crnogorsko primorska saopštila je da je prilikom jutrošnjeg kontrolnog pregleda mitropolita Amfilohija primećeno da malo otežanije diše, uz bol u grudnom košu...Kako se navodi, on nije priključen na respirator, koristi i dalje mod neinvazivne ventilacije, što znači da pluća obavljaju...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.