Izvor: Radio 021, 29.Okt.2020, 16:24

Amfilohije malo teže diše, ali nije na respiratoru

Mitropolija crnogorsko primorska saopštila je da je prilikom jutrošnjeg kontrolnog pregleda mitropolita Amfilohija primećeno da malo otežanije diše, uz bol u grudnom košu.

Kako se navodi, on nije priključen na respirator, koristi i dalje mod neinvazivne ventilacije, što znači da pluća obavljaju normalno svoju funkciju, prenosi RTCG.

"Odmah su urađene sve analize. Takođe, i skener plućne arterije i skener pluća. Snimak je pokazao da je uzrok otežanog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << disanja i bola pojava vazduha u sredogruđu ili pneumomediostinum, koji se često javlja u situacijama u kojima pacijent ima osetljiva pluća zbog dužine trajanja upalnog procesa i koji su na kiseoničkoj terapiji duži period, a gotovo je neizbežan kada se radi o starijim pacijentima", navodi MCP.

Skener pluća i plućnih arterija je, kako navode, pokazao da nema tromboze, a bronhoskopski nalaz da su disajni putevi čisti.

"Nalaz na srcu je takođe dobar. I u narednom periodu, kao i do sada ćemo uredno i detaljno izveštavati o svim promenama u vezi sa zdravstvenim stanjem mitropolita Amfilohija koji se od 6. oktobra nalazi na bolničkom lečenju od bolesti uzrokovane koronavirusom", zaključuje se u saopštenju MCP.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Crna Gora: Još osam preminulih i 354 nova slučaja infekcije 

Izvor: VOA, 29.Okt.2020

Novih osam smrtnih slučajeva povezanih sa koronavirusom registrovano je u posljednja 24 sata u Crnoj Gori, dok je istovremeno prijavljeno 354 novih slučajeva infekcije, saopštili su iz Instituta za javno zdravlje. “Od jučerašnjeg presjeka Institutu je prijavljeno osam smrtnih ishoda povezanih...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.