Premijer Japana: U poslednjoj decinij odnosi Japana i Kosova izuzetno prošireni

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Sep.2019, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer Japana: U poslednjoj decinij odnosi Japana i Kosova izuzetno prošireni

Kosovski predsenik Hašim Tači, koji je u višednevnoj poseti Japanu danas je u Tokiju sa japanskim premijerom Šinzo Abeom razgovarao o unapređenju saradnje Kosova i Japana uz ocenu da je ona u poslednjoj deceniji izuzetno proširena.

Kako je saopšteno iz kabineta predsednika Kosova, tokom susreta sa premijerom Abeom bilo je reči i o dijalogu o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije kao preduslovu za učlanjenje dve zemlje u Evropsku uniju.

„ Dao sam >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << garancije premijeru Abeu da Kosovo ostaje opredeljeno za nastavak dijaloga i postizanje sveobuhvatnog mirovnog sporazuma koji podrazumeva međusobno priznanje“, rekao je Tači na zajedničkoj konferenciji za medije.  I premijer Abe je govorio o značaju dijaloga i postizanja sporazuma između Kosova i Srbije i stvaranju uslova na nastavak dijaloga.

Japan promoviše regionalni mir i stabilnost. Mi podržavamo dijalog Kosova i Srbije koji olakšava EU. Nadam se da vidim liderstvo predsednika Tačija u postizanju progresa u dijalogu“, kazao je on.

Tokom susreta se razgovaralo i o konkretnim japanskim investicijama na Kosovu i, kako je saopšteno, premijer Abe je podržao inicijativu predsednika Tačija za otvaranje biznis parka za japanske kompanije na Kosovu i najavio otvaranje ambasade Japana u januaru 2020. godine.

Pre susreta sa premijerom Abeom kosovski predsednik se susreo sa japanskim carem Naruhitom.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Premijer Japana: U poslednjoj decinij odnosi Japana i Kosova izuzetno prošireni

Izvor: Danas, 13.Sep.2019

Kosovski predsenik Hašim Tači, koji je u višednevnoj poseti Japanu danas je u Tokiju sa japanskim premijerom Šinzo Abeom razgovarao o unapređenju saradnje Kosova i Japana uz ocenu da je ona u poslednjoj deceniji izuzetno proširena. Članak Premijer Japana: U poslednjoj decinij odnosi Japana i Kosova...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.