Premijer Crne Gore primio novoimenovanog ambasadora Srbije

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Feb.2024, 20:29

Premijer Crne Gore primio novoimenovanog ambasadora Srbije

Premijer Crne Gore Milojko Spajić primio je danas novoimenovanog ambasadora Srbije u Crnoj Gori Nebojšu Rodića, saopšteno je danas iz kabineta crnogorskog premijera.

U saopštenju se navodi da je tokom susreta zaključeno da je imenovanje novog ambasadora Srbije, nakon 40 meseci, pozitivan signal za dalje jačanje bilateralnih odnosa i izraz spremnosti obe strane da daju doprinos unapređenju regionalne situacije u kontekstu ostvarenja zajedničkih interesa.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
- Zemlje regiona moraju blisko da sarađuju na političkom i ekonomskom planu kako bi ostvarile punu integraciju u Evropsku uniju, jer je to interes i naših građana i naših privreda - rekao je premijer Spajić i dodao da Crna Gora smatra da su regionalna saradnja i evropske integracije vrhunski prioriteti spoljnopolitičke agende Crne Gore, koja u skladu s tim nastoji da doprinese stabilnosti i evropskoj perspektivi celog Zapadnog Balkana.

Crnogorski premijer je ambasadoru Rodiću čestitao imenovanje i istakao da očekuje da tokom ambasadorskog mandata pruži svoj pun doprinos jačanju prijateljstva Crne Gore i Srbije na temeljima suverenosti i nezavisnosti. U saopštenju se kaže da je ambasador Rodić izrazio zadovoljstvo zbog dolaska u Crnu Goru i istakao da je istorijsku konstantu, da su Crna Gora i Srbija susedne zemlje, "potrebno osnažiti boljom saradnjom u svim oblastima od obostranog interesa".

Novoimenovani ambasador Srbije je informisao crnogorskog premijera o aktuelnim prilikama u Republici Srbiji u kontekstu formiranja nove Vlade i poručio da bi se tokom godine mogla organizovatri "poseta Crnoj Gori na najvišem nivou".

- Nismo imali posetu Crnoj Gori još od 2013. godine. Taj pristup bi trebalo promeniti. Očekujemo da će to dati podsticaj našim daljim odnosima - rekao je Rodić.

Kako se navodi u saopštenju kabineta premijera Spajića, sagovornici su razmenili mišljenje o mogućnostima za jačanje saradnje u oblastima infrastrukture, turizma, privrede i saobraćaja. Istaknuto je da je organzacija manifestacije EXPO 2027 u Beogradu biti značajna prilika za Crnu Goru, ali i za sve susedne zemlje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Spajić primio novoimenovanog ambasadora Srbije Nebojšu Rodića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Feb.2024

Premijer Crne Gore Milojko Spajić primio je danas novoimenovanog ambasadora Srbije u Crnoj Gori Nebojšu Rodića, saopšteno je danas iz kabineta crnogorskog premijera.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.