Predsednik Vučić pozvao građane na obeležavanje Oluje: Da odamo poštu poginulima i prisetimo sve svih prognanih

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Avg.2021, 13:11

Predsednik Vučić pozvao građane na obeležavanje Oluje: "Da odamo poštu poginulima i prisetimo sve svih prognanih"

U hrvatskoj akciji "Oluja" proterano je više od 250.000, a ubijeno oko 2.000 Srba

U zemunskom naselju Busije sutra će biti obeležen Dan sećanja na sve stradale i prognane Srbe u oružanoj akciji "Oluja", a predsednik Aleksandar Vučić pozvao je sve građane koji žele da prisustvuju da dođu na obeležavaje.

Naravno, zamolio je da to ne prelazi velike brojeve, zbog korona virusa.

- Da u tom divnom naselju odamo poštu poginulima i prisetimo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se svih prognanih u najvećem etničkom čišćenju posle Drugog svetskog rata - rekao je Vučić novinarima nakon obilaska radova u Kliničkom centru Srbije.

.

"Oluja" je počela 4. avgusta 1995. godine napadom hrvatske vojske i Hrvatskog vijeća odbrane na Republiku Srpsku Krajinu, zbog čega se svake godine taj datum obeležava kao dan posvećen stradalim i prognanim Srbima na teritoriji Hrvatske.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.