Predsednik Srbije najavio: Idem u Njujork, pa pravo u Brisel, na sastanak 3 plus 3

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Dec.2018, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Srbije najavio: Idem u Njujork, pa pravo u Brisel, na sastanak "3 plus 3"

Predsednik Aleksandar Vučić učestvovaće u ponedeljak na sednici Saveta bezbednosti, koju je tražila Srbija posle formiranja vojske Kosova, a odmah posle toga u Briselu će učestvovati na sastanku regionalnih lidera, koji je organizovala šefica evropske diplomatije Federika Mogerini.

Vučić je to večeras potvrdio i precizirao da će sastanku u Briselu, na poziv Mogerini, učestvovati premijeri Albanije Edi Rama, BiH Denis Zvizdić i Makedonije Zoran Zaev, kao i tri predsednika, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << on, Crne Gore Milo Ðukanović i kosovski Hašim Tači.

VUČIĆ PRELOMIO: Predsednik IDE NA SEDNICU Saveta bezbednosti UN zbog Kosova!

Oni će u sredu, na radnoj večeri kod visoke predstavnice Federike Mogerini, govoriti o regionalnoj saradnji.

- Idem u Njujork, pa pravo u Brisel i svoju slavu ću da provedem tamo, kod Mogerini. Čudan poziv smo dobili - tri predsednika, tri premijera. Valjda je to način da se nekako spoje Beograd i Priština, ali tema će biti ceo region, valjda i CEFTA - rekao je on za TV Prva.

Dodaje da je dijalog u Briselu mučenje, ali da postoje viši ciljevi.

- Niko u tome ne uživa, ali zamislite da ne odem na taj skup -  rekao je on.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije,   Nju Jork,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Tači ide na sednicu Saveta bezbednosti UN o vojsci Kosova

Izvor: B92, 16.Dec.2018, 14:39

Predsednik Kosova Hašim Tači učestvovaće na sutrašnjoj sednici Saveta bezbednosti UN u Njujorku...Na sednici će na zahtev Srbije i Rusije biti razmotreno pitanje transformacije KBS u Oružane snage Kosova...Tači je novinarima na prištinskom aerodromu uoči polaska za Njujork rekao da je, nezavisno...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.