Predsednik Nagorno-Karabaha se pridružio vojsci na frontu

Izvor: B92, 03.Okt.2020, 11:35

Predsednik Nagorno-Karabaha se pridružio vojsci na frontu

Predsednik samoproglašene jermenske oblasti u Azerbejdžanu Nagorno-Karabah Arajik Harutijunijan izjavio je da se lično uputio na prvu liniju borbe.

Obraćajući se vojsci i dobrovoljcima u zemlji, on je izjavio da se teške bitke različitog intenziteta vode duž cele linije fronta, prenosi jermenska agencija Armenpresa.

Prema njegovim rečima, ganatirana su civilna naselja, uključujući i glavni grad Stepanakert.

"Nacija i otadžbina su ugroženi. Ugroženo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je pravo na slobodan, nezavisan i dostojanstven život na zemlji koju su krvlju oslobodili naši hrabri sinovi", rekao je Harutijunijan.

On je dodao da se trenutno kreće ka prvoj liniji fronta s jedinicama specijalnih snaga kako bih se doprineo borbi, jer će, kako je rekao, od sada na frontu biti više od koristi nego u pozadini.

"Ovo je naša poslednja bitka, koju ćemo sigurno dobiti zajedno. Ja sam s vama do pobede. Na oružje. Imamo čast“, rekao je Harutijunijan.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.