Predlog: Skuplji smeštaj u studentskim domovima u Beogradu, od oktobra mesečno do 3.348 dinara?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jun.2022, 12:56

Predlog: Skuplji smeštaj u studentskim domovima u Beogradu, od oktobra mesečno do 3.348 dinara?

Studenti bi, u zavisnosti od kategorije doma, od naredne školske godine smeštaj u studentskim domovima u Beogradu plaćali od 1.830 do 3.348 dinara mesečno, rekao je Tanjugu direktor Ustanove Studentski centar "Beograd" Goran Minić.

Predlog za usklađivanje cena danas je poslat na razmatranje Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a on se odnosi i na usklađivanje cena ishrane, po kome bi studenti za sva tri obroka dnevno izdvajali 296 dinara - 66 za doručak, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 130 za ručak i 100 dinara za večeru.

Minić je objasnio da je novo usklađivanja cena za smeštaj i ishranu studenata u studentskim domovima u Beogradu potrebno zbog rasta cena namirnica i energenata i da je usklađivanja neophodno kako bi ustanove studentskog standarda nastavile da posluju održivo.

"Nakon postojanja višegodišnjeg problema za ustanove studentskog standarda usled opšteg povećanja svih troškova poslovanja, danas smo predali molbu resornom ministarstvu za usklađivanje cena smeštaja i ishrane studenata u skladu sa rastom cena namirnica i energenata", kazao je Minić.

Prema njegovim rečima cene smeštaja i ishrane u ustanovama studentskog standarda su nepromenjene od 2013. godine. Minić je podsetio da je sada za smeštaj u studentskom domu potrebno izdvojiti, u zavisnosti od kategorije sobe, od 1.144 do 1.860 dinara mesečno.

Kazao je i da doručak u studentskom restoranu trenutno košta 40, ručak 72, a večera 59 dinara. Mitić smatra da se nove cene neće odraziti na život studenata i njihovo interesovanje za studentske domove, jer, kako je rekao, cene privatnog smeštaja u Beogradu su višestruko više. Takođe, naglasio je i da je njegov Centar sproveo anketu među studentima, gde su studenti pokazali visok stepen zadovoljstva i smeštaj ocenili sa ocenom 8,2 od maksimalno 10, dok je kvalitet restorana ocenjen prosečnom ocenom 8, 99.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.