Poziv za Prištinu iz vrha NATO

Izvor: B92, 18.Avg.2020, 17:16

Poziv za Prištinu iz vrha NATO

Priština -- Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg i kosovski premijer Avdulah Hoti razgovarali su o važnosti Kfora u očuvanju sigurnosti i borbi protiv kovida 19.

"Pozdravljam napredak u dijalogu Beograda i Prištine pod okriljem Evropske unije, kao jedini način da se postigne trajno političko rešenje", napisao je Stoltenberg u objavi na nalogu na Tviteru.

Hoti je u telefonskom razgovoru sa Stoltenbergom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << istakao da je Priština posvećena evroatlantskim integracijama.

"Danas sam imao telefonski razgovor sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, kome sam se zahvalio na posvećenosti Kfora miru, bezbednosti i pomoći u upravljanju pandemijom kovida 19 na Kosovu", naveo je Hoti u objavi na nalogu na Fejsbuku.

On je takođe pohvalio rad NATO Savetodavnog tima za vezu, koji pruža važnu pomoć za unapređenje kosovskih bezbednosnih institucija.

"Kosovo se zalaže za izgradnju svoje evroatlantske budućnosti i što pre postane deo NATO-a i drugih međunarodnih institucija", poručio je Hoti.

Kako je naveo, sekretar Stoltenberg ga je uverio da će NATO nastaviti blisko da sarađuje sa kosovskim institucijama kako bi obezbedio mirno okruženje i sigurnu budućnost za sve svoje građane i region, kao i podršku procesu dijaloga sa Srbija kao jedini način da se obezbedi dugoročna politička rešenja.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.