Povjerenica za zaštitu ravnopravnosti posjetila Internacionalni univerzitet

Izvor: SandzakPress.net, 28.Feb.2019, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povjerenica za zaštitu ravnopravnosti posjetila Internacionalni univerzitet

Povjerenica za zaštitu ravnopravnosti, gospođa Branka Janković, posjetila je Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru, gdje je održala predavanja na temu “Uloga povjerenika u zaštiti građana i građanki od diskriminacije “. “Zahvalna sam na pozivu da razgovaramo a ovako značajnoj temi koja mi je, potvrdila ono što je istraživanje o odnosu građana prema diskriminaciji pokazalo jeste da je rad sa našim najmlađim sugrađanima najbitniji. Svjesni su da postoje neke promjene u društvu >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << kao i diskriminacije koje su štetne u društvu, kao što su korupcija, politika, kriminal. To su sve djela koja su u društvu zastupljena. Kulturni obrazac zapravo ne treba biti takav obrazac ponašanja. Svakako, moja puna podrška ide mladima ljudima i želim uvijek da se odazovem na ovakve pozive. Posebno kada su fakulteti u pitanju jer su važan dio koji učestvuje u društvenom životu. Oni su mlade nade od ne merljive važnosti “, ističe Branka Janković. Sa Internacionalnog univerziteta ističu da prije svega studenti moraju biti upoznati sa ovakvom značajnom državnom institucijom. “ Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru se oduvjek veoma trudi, kako da studenti Departmana za pravne nauke tako i za ostale studente bude veoma značajno. Svi studenti moraju dobiti ovakva znanja koja će biti i izvan onih teorijskih ali i praktičnih, da se susretnu sa državnim ali i privatnim institucijama. Veoma je bitno da čuju o aktuelnim temama kao i o temama koja nose životna pitanja “, Jasmina Nikšić ,PR menadžer IUNP. Na kraju predavanja, studenti su aktivno sudjelovali u diskusiji, postavljajući pitanja a stavovima pokazali da su itekako upoznati sa povjereništvom o ravnopravnosti.   (SANA)

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Janković: Puna podrška organizacijama civilnog društva

Izvor: SandzakPress.net, 01.Mar.2019, 16:05

Povjerenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković posetila je Sandžački odbor za zaštitu ljudskih prava i sloboda u Novom Pazaru. Sa predstavnicima organizacija civilnog društva, u kojima vidi nezamenjive partnere u poslovima koji se tiču zaštite ljudskih prava,  razgovarala je o nastavku...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.