Povećanje starosne granice za odlazak žena u penziju?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Okt.2009, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povećanje starosne granice za odlazak žena u penziju?

BEOGRAD - Starosna granica za odlazak žena u penziju biće podignuta u okviru reforme penzionog sistema i taj predlog će Vlada Srbije izneti misiji Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), saznaje list "Danas".

Taj dnevnik piše da je Radina Todović, šefica radne grupe Vlade koja se bavi penzionom reformom, potvrdila da će starosna granica za odlazak žena u penziju morati da bude viša, ali da je još >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << otvoreno pitanje da li će do promene doći odjednom ili postepeno.

Todović je dodala da će se 27. oktobra sa MMF-om razgovarati za koliko će se povećati granica za odlazak žena u penziju.

List piše da Vlada Srbije namerava da MMF-u predloži da se na određeno vreme odloži uvođenje nove granice za penzionisanje žena, ali da je neizvesno da li će na to pristati MMF s obzirom da insistira da reforme budu brze.

"Danas" piše da se druga krupna promena koju će Vlada Srbije izneti MMF-u odnosi na povećanje stope doprinosa korisnika beneficiranog radnog staža.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.