Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jun.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisan sporazum o borbi protiv transnacionalnog kriminala

BEOGRAD - Državni tužilac Portugala Fernando Monteiro i vršilac dužnosti republičkog javnog tužioca Srbije Slobodan Radovanović potpisali su danas u Beogradu sporazum o borbi protiv transnacionalnog kriminala.
Posle potpisivanja sporazuma u Palati Srbije kojem je prisustvovala i ministarka pravde Snežana Malović i specijalni tužilac za organizovani kriminal Vladimir Vukčević, Radovanović je rekao da je sporazum napravljen u cilju efikasnije borbe protiv transnacionalnog i organizovanog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kriminala.
Prema rečima Radovanovića, poseta portugalskog tužioca predstavlja svojevrsno priznanje kao i podršku republičkom tužilaštvu, Ministarstvu pravde i Srbiji u procesu sprovođenja pravosudnih reformi.
Radovanović je istakao da će poseta državnog tužioca Portugala doprineti lakšem uključivanju Srbije u međunarodne asocijacije.
Državni tužilac Portugala Fernando Monteiro istakao je značaj potpisivanja sporazuma sa kojim se, kako je naveo, želi otvoriti novi period u saradnji, a koji treba da doprinese pospešivanju i ojačavanju saradnje obe države.
"Sada je potrebno preći sa teorije na praksu i ustanoviti direktne kontakte između organa Portugala i Srbije u smislu razmene informacija i uspostavljanja saradnje", rekao je Monteiro.
Prema njegovim rečima, danas veliki kriminal nema granice, postaje sve više sofisticiran i, kao i korupcija, minira demokratska društva.
Monteiro je poželeo Srbiji što brže uključenje u porodicu evropske zajednice što, kako je naveo, Srbija zaslužuje.
Ambasador Portugala u Beogradu Luis de Almeida Sampajo rekao je da je sporazum još jedan konkretan korak u produbljivanju odnosa dve zemlje i istakao da je Portugal u prvim borbenim redovima da podrži brzu viznu liberalizaciju za građane Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.