Posle dve nedelje ugašen požar na Crnom Vrhu

Izvor: Vesti-online.com, 06.Maj.2013, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle dve nedelje ugašen požar na Crnom Vrhu

Požar na Crnom Vrhu kod Priboja ugašen je posle skoro dve nedelje danonoćne borbe sa vatrenom stihijom.

Na terenu ostalo pet vatrogasaca koji dežuraju kako se na planinskom vetru ne bi negde pojavili ostaci požara

 

Goran Posrkača iz Sektora za vanredne situacije kaže da je na terenu od jutros pet vatrogasaca iz Prijepolja koji dežuraju kako se na planinskom vetru ne bi negde pojavili ostaci požara. Ostali pripadnici jedinica Sektora za vanredne >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << situacije MUP Srbije su vraćeni kućama.

 

Požar je izbio 21. aprila, zahvatio najpre travu i nisko rastinje a kasnije se proširio na borovu šumu. U gašenju su učestvovale vatrogasne ekipe iz Čačka, Užica, Kragujevca, Šapca, Novog Pazara, Niša, Priboja, Prijepolja, Nove Varoši i Raške.

 

Posebnu pomoć smo imali iz vazduha jer su nekoliko dana požar gasili pripadnici Helikopterske brigade Sektora za vanredne situacije, rekao je on.

 

Tek predstoji procena štete koju će obaviti stručnjaci Šumskog gazdinstva iz Prijepolja i inspektori Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.