Poslanici danas završili rad, sutra nastavak sednice

Izvor: Blic, 10.Jun.2014, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici danas završili rad, sutra nastavak sednice

Beograd - Poslanici Skupštine Srbije završili su danas raspravu u načelu o izmenama i dopunama Zakona o putnim ispravama, a sednica će biti nastavljena sutra.

Poslanici treba da razmotre godišnji plan upotrebe Vojske Srbije i drugih snaga odbrane u multinacionalnim operacijama u 2014. i Predlog odluke o učešću pripadnika Vojske Srbije u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << multinacionalnim operacijama u 2014.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je danas, obrazlažući izmene Zakona o putnim ispravama, rekao da je njihov cilj da se poveća pravna sigurnost za gradjane i spreči mogućnost zloupotreba.

Izmene predviđaju ukidanje takozvanih izlaznih viza koje Srbija daje svojim državljanima, odnosno prestaju da postoje brodarska i pomorska knjižica u koju je uneta viza kao vrsta putne isprave, pa će oni koji su do sada imali te isprave ubuduće putovati uz običan pasoš.

Izmena je i to da se detetu mlađem od 12 godina ne uzimaju otisci prstiju, niti potpis prilikom podnošenja zahteva za izdavanje putne isprave, kao i da se osobi koja u periodu od pet godina izgubi dva ili više pasoša novi pasoš izdaje s rokom važenja od godinu dana.

Izmenama i dopunama Zakona omogućeno je poništavanje diplomatskih pasoša nakon prestanka diplomatske dužnosti, ukoliko imaoci ne vrate ispravu u roku od 60 dana.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SUTRA NASTAVAK: Poslanici za danas završili rad

Izvor: Kurir, 10.Jun.2014

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović danas je u parlamentu obrazlagao izmene Zakona o putnim ispravama..BEOGRAD - Poslanici Skupštine Srbije završili su danas raspravu u načelu o izmenama i dopunama Zakona o putnim ispravama, a sednica će biti nastavljena sutra...Poslanici treba da...

Nastavak na Kurir...

Skupština Srbije: Ukidanje izlaznih viza

Izvor: Blic, 10.Jun.2014

Beograd - Poslanici Skupštine Srbije završili su danas raspravu u načelu o izmenama i dopunama Zakona o putnim ispravama, a sednica će biti nastavljena sutra...Poslanici treba da razmotre godišnji plan upotrebe Vojske Srbije i drugih snaga odbrane u multinacionalnim operacijama u 2014. i Predlog...

Nastavak na Blic...

Zakon o zaštiti potrošača pred Skupštinom Srbije

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 11.Jun.2014, 10:24

ADVERTISER-SERBIA.COM / BEOGRAD - Obrazlažući novi Zakon o zaštiti potrošača u Skupštini Srbije, Ljajić je poručio da će taj zakon dati dovoljno mehanizama i instrumenata da zaštitu prava potrošača, kako bi ona bila efikasnija i delotvornija >>>(Ključne reči: Potpredsednik Vlade Srbije...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.