Poslanici Fidesa se povukli iz Evropske narodne partije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Mar.2021, 13:11

Poslanici Fidesa se povukli iz Evropske narodne partije

Vladajuća mađarska stranka Fides poručila je danas grupi Evropske narodne stranke (EPP) u Evropskom parlamentu da se njeni poslanici povlače iz te grupe.

U pismu predsednika Fidesa i premijera Viktora Orbana, koje je na Tviteru objavila zamenica predsedavajućeg Fidesa Katalin Novak, navodi se da je razočaravajuće to što, dok se Evropa hvata u koštac sa pandemijom, EPP je zauzet umanjivanjem prava svojih predstavnika, preneo je Rojters.

"Ovo je antidemokratski, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nepravedno i neprihvatljivo", napisao je Orban.

Članovi EPP glasali su za promenu pravila kako bi se omogućilo isključenje mađarske vladajuće stranke Fides iz njihove grupe, rekao je danas portparol EPP-a.

Mnoge stranke članice EPP protive se članstvu desničarske stranke premijera Viktora Orbana Fidesa, za koju kažu da je ugrozila demokratiju u Mađarskoj.

Fides negira te optužbe.

Od oko 180 članova EPP u Evropskom parlamentu, 148 je potvrdilo izmene, 28 je bilo protiv, a četvoro suzdržano.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ORBAN ISPUNIO PRETNJE Poslanici Fidesa napuštaju EPP

Izvor: Blic, 03.Mar.2021

Vladajuća mađarska stranka Fides poručila je danas grupi Evropske narodne stranke (EPP) u Evropskom parlamentu da se njeni poslanici povlače iz te grupe.

Nastavak na Blic...

Orbanova stranka napušta Evropsku narodnu partiju

Izvor: Deutsche Welle, 03.Mar.2021

Već godinama traje prepucavanje između rukovodstva Evropske narodne partije (EPP) i mađarskog premijera Orbana. On je sada odlučio da se poslanici njegovog Fidesa povuku iz EPP u Evropskom parlamentu.

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.