Posao za za najuspešnije diplomce srednjih medicinskih škola i fakulteta

Izvor: RTS, 12.Jun.2020, 15:09

Posao za za najuspešnije diplomce srednjih medicinskih škola i fakulteta

Vlada Srbije dala je saglasnost da Ministarstvo zdravlja preduzme sve mere iz svoje nadležnosti kako bi se u zdravstvenim ustanovama zaposlilo 200 najuspešnijih diplomaca srednjih medicinskih škola i 105 najboljih diplomaca medicinskih fakulteta.
U saopštenju se navodi da Vlada na taj način podržava najuspešnije studente koji su svojih radom, znanjem i zalaganjem postigli izuzetne naučne i akademske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rezultate i omogućava im da nastave usavršavanje u oblastima medicine, u okviru državnog sistema zdravstvene zaštite, navedeno je u saopštenju posle sednice kabineta premijerke Ane Brnabić.
Kako se ističe, angažovanjem najboljih zdravstvenih radnika sa srednjom stručnom spremom, odnosno najuspešnijih učenika srednjih medicinskih škola svih profila, biće poboljšan nivo zdravstvene zaštite, kao i starosne strukture zaposlenih.
Vlada naglašava da se na taj način podstiče pozitivna selekcija kadrova u zdravstvenom sistemu i pruža mogućnost mladim lekarima i srednjem stručnom kadru da svoju profesionalnu karijeru zasnivaju i grade u Srbiji.
Vlada je usvojila i Godišnji program monitoringa statusa voda za 2020. godinu i Program mera za sprovođenje odgajivačkog programa za 2020. godinu.
Prvim programom obezbeđuje se organizovano i efikasno ispitivanje i praćenje kvaliteta i kvantiteta voda na teritoriji Srbije, kako bi se na sveobuhvatan način ustanovio pregled statusa voda koji obuhvata površinske i podzemne.
Kako bi se unapredila stočarska proizvodnja i genetski kvalitet u ovoj oblasti, obezbeđena su sredstva u iznosu od 150.000.000 dinara za realizaciju Programa mera za sprovođenje odgajivačkog programa za 2020. godinu.
Na sednici je usvojeno Rešenje o dodeli sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja, koja će biti usmerena u humanitarne ili neke druge javne svrhe.
Vlada je proglasila zaštitu Strogog rezervata prirode "Kalinić", koji se prostire u Levaču, u Centralnoj Srbiji.
Rezervat "Kalinić" spada u jedinstvena zaštićena područja ovog tipa, a njegov zaštićeni status obezbediće očuvanje postojećeg ekosistema i nastavak važnih naučnih istraživanja na ovom području, zaključuje se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Zeleno svetlo za zapošljavanje najuspešnijih diplomce medicinskih škola i fakulteta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jun.2020

Vlada Srbije dala je saglasnost da Ministarstvo zdravlja preduzme sve mere iz svoje nadležnosti kako bi se u našim zdravstvenim ustanovama zaposlilo 200 najuspešnijih diplomaca srednjih medicinskih škola i 105 najboljih diplomaca medicinskih fakulteta...Vlada na ovaj način podržava najuspešnije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.