Vlada dala saglasnost da se zaposli 305 zdravstvenih radnika

Izvor: RTS, 12.Jun.2020, 13:39

Vlada dala saglasnost da se zaposli 305 zdravstvenih radnika

Vlada Srbije dala je saglasnost Ministarstvu zdravlja da se u zdravstvenim ustanovama zaposli 200 najuspešnijih diplomaca srednjih medicinskih škola i 105 najboljih diplomaca medicinskih fakulteta.
Vlada Srbije je saopštila da ovom merom podržava najuspešnije studente koji su svojim radom, znanjem i zalaganjem postigli izuzetne naučne i akademske rezultate i omogućava im da nastave usavršavanje u oblastima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << medicine, u okviru državnog sistema zdravstvene zaštite.

Angažovanjem najboljih zdravstvenih radnika sa srednjom stručnom spremom, odnosno najuspešnijih učenika srednjih medicinskih škola svih profila, biće poboljšan nivo zdravstvene zaštite, kao i starosne strukture zaposlenih, saopštila je Vlada.
Smatraju da se tako podstiče pozitivna selekcija kadrova u zdravstvenom sistemu i pruža mogućnost mladim lekarima i srednjem stručnom kadru da svoju profesionalnu karijeru zasnivaju i grade u Srbiji.
Usvojene i druge odluke Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Godišnji program monitoringa statusa voda za 2020. godinu i Program mera za sprovođenje odgajivačkog programa za 2020. godinu.
Prvim programom obezbeđuje se organizovano i efikasno ispitivanje i praćenje kvaliteta i kvantiteta voda na teritoriji Republike Srbije, kako bi se na sveobuhvatan način ustanovio pregled statusa voda koji obuhvata površinske i podzemne. Kako bi se unapredila stočarska proizvodnja i genetski kvalitet u ovoj oblasti, obezbeđena su sredstva u iznosu od 150.000.000 dinara za realizaciju Programa mera za sprovođenje odgajivačkog programa za 2020. godinu.
Na sednici je usvojeno Rešenje o dodeli sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja, koja će biti usmerena u humanitarne ili neke druge javne svrhe.
Vlada je na današnjoj sednici proglasila zaštitu Strogog rezervata prirode "Kalinić", koji se prostire u Levaču, u Centralnoj Srbiji. Rezervat "Kalinić" spada u jedinstvena zaštićena područja ovog tipa, a njegov zaštićeni status obezbediće očuvanje postojećeg ekosistema i nastavak važnih naučnih istraživanja na ovom području.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada Srbije odobrila da se zaposli 305 diplomaca medicine

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Jun.2020

Vlada Srbije je danas dala saglasnost Ministarstvu zdravlja da u zdravstvenim ustanovama zaposli 200 najuspešnijih diplomaca srednjih medicinskih škola i 105 najboljih diplomaca medicinskih fakulteta..."Angažovanjem najboljih zdravstvenih radnika sa srednjom stručnom spremom, odnosno najuspešnijih...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.