Poreznici kreću u kontrolu bogataša od ponedeljka

Izvor: Blic, 05.Sep.2013, 08:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poreznici kreću u kontrolu bogataša od ponedeljka

Poreski inspektori već u ponedeljak kreću u unakrsnu proveru prihoda i imovine, a prvo će se, kako saznaje “Blic”, obračunati s bogatašima za koje postoji osnovana sumnja da im imovina prelazi 35 miliona dinara, a koji nisu podneli informativne prijave.

Biće sedam ili osam inspektora koji će se baviti isključivo ovim problemom.

- Najpre ćemo proveriti one kod kojih postoji osnovana sumnja da imaju imovinu koja premašuje graničnu vrednost od 35 miliona dinara, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ali je nisu prijavili. Osnovana sumnja da nisu prijavili prihode i imovinu i da su pokušali da izbegnu plaćanje poreza postoji kod oko 300 osoba u Srbiji. Jednoj osobi je, na primer, imovina procenjena na oko 600 miliona dinara, a informativna prijava je izostala - kaže naš izvor u Poreskoj upravi.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poreznici od ponedeljka jure bogataše

Izvor: Telegraf.rs, 05.Sep.2013

Poreski inspektori će se prvo obračunati s bogatašima za koje postoji osnovana sumnja da im imovina prelazi 35 miliona dinara, a koji nisu podneli informativne prijave

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.