Ponovo suzavac i biber sprej u Skupštini Kosova

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Nov.2015, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo suzavac i biber sprej u Skupštini Kosova

PRIŠTINA - Sjednica Skupštine Kosova, na kojoj treba da bude razmatran Nacrt zakona za budžet za 2016, prekinuta je danas jer je opozicija blokirala rad parlamenta bacivši suzavac i prskajući biber sprejom ministre.

U trenutku kada je predsjednik parlamenta Kadri Veselji otvorio sjednicu Skupštine poslanici opozicije su opkolili govornicu, a tada je u skupštinsku salu ušlo više desetina pripadnika obezbjeđenja.

Dok je šef parlamentarne grupe Demokratske partije >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Kosova Adem Grabovci nastojao da kaže da zasjedanje treba da se održi, poslanik i bivši lider Pokreta Samoopredjeljenja Aljbin Kurti upotrijebio je biber sprej ka obezbjeđenju i ministrima kosovske vlade.

Istovremeno je neko od poslanika opozicije bacio suzavac u skupštinsku salu.

Predsjednik parlamenta je prekinuo sjednicu, dao pauzu i pozvao šefove poslaničkih grupa na sastanak.

Ovaj incident je četvrti u roku od dva i po mjeseca od kada opozicija blokira rad Skupštne Kosova zahtijevajući odustajanje od Sporazuma o zajednici srpskih opština, kao i demarkacije granice sa Crnom Gorom.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Priština: Ponovo suzavac i biber sprej u Skupštini

Izvor: Večernje novosti, 17.Nov.2015

Sednica Skupštine Kosova, na kojoj treba da bude razmatran Nacrt zakona za budžet za 2016, prekinuta je danas jer je opozicija blokirala rad parlamenta bacivši suzavac i prskajući biber sprejom ministre.U trenutku kada je predsednik parlamenta Kadri Veselji otvorio sednicu Skupštine poslanici opozicije...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.