Ponovo saobraćaju vozovi na barskoj pruzi

Izvor: RTS, 22.Avg.2016, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo saobraćaju vozovi na barskoj pruzi

Redovan međunarodni železnički saobraćaj na delu barske pruge između stanica Prijepolje teretna i Lučice, koji je bio u prekidu od 7. avgusta, ponovo je uspostvaljen danas u 13.05 sati, saopštilo je preduzeće "Srbija voz" a.d.
Prvi voz iz Srbije za Crnu Goru koji je prošao tu deonicu je jutarnji voz sa polaskom iz stanice Beograd u 9.10 časova.
Vozovi iz unutrašnjeg saobraćaja i dalje će >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << saobraćati po izmenjenoj organizaciji saobraćaja, pa će putnički voz iz Beograda za Vrbnicu u 10.30 saobraćati do stanice Prijepolje teretna, a voz koji je polazio iz Vrbnice za Beograd u 6.55 sati, polaziće iz stanice Prijepolje teretna u 7.40 sati za Beograd.
Putnički voz koji iz Užica za Vrbnicu polazi u 2.36 sati, saobraćaće samo do stanice Prijepolje teretna, a voz koji je polazio iz Vrbnice za Užice u 19.05 sati, polaziće iz stanice Prijepolje teretna za Užice u 19.49 časova.  
Kako se navodi, teretni sabraćaj na pruzi Beograd-Bar ponovo je uspostavljen, zahvaljujući uspešno završenom prvom delu sanacije po urađenom projektu u tunelu "Petrovac" kod Velike Župe, između stanica Prijepolje i Lučice, koji je pretrpeo velika oštećenja usled obilnih padavina.
"Imajući u vidu međudržavni značaj barske pruge, uloženi su ogromni napori kako zaposlenih u Infrastrukturi železnice Srbije, tako i angažovanjem specijalizovane građevinske firme DIB - Bučje iz Knjaževca kao izvođača radova da se ovakav poduhvat završi u rekordno kratkom roku", piše u saopštenju.
Infrastrukture železnice Srbije navode i da je izvršena intervencija ujedno priprema za projekat kompletne sanacije tunela, čija je izrada u završnoj fazi, a koja će se odvijati bez obustave i remećenja reda vožnje železničkog saobraćaja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uspostavljen železnički teretni saobraćaj ka Crnoj Gori

Izvor: Blic, 22.Avg.2016

Teretni saobraćaj na barskoj pruzi od danas je ponovo uspostavljen, dok će putnički biti normalizovan posle neophodnih priprema koje će obaviti "Srbija Voz" a.d, saopštilo je preduzeće Infrastruktura železnice Srbije a.d...Kako se navodi u saopštenju, teretni saobraćaj je uspostavljen zahvaljujući...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.