Izvor: Blic, 22.Avg.2016, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uspostavljen železničkisaobraćaj na barskoj pruzi

Redovan međunarodni putnički železnički saobraćaj na delu barske pruge koji je bio u prekidu od 7. avgusta između stanica Prijepolje teretna i Lučice ponovo je danas uspostavljen u 13.05, saopštilo je preduzeće Srbija Voz.Takođe je uspostavljen teretni saobraćaj.

Kako se navodi u saopštenju, prvi voz iz pravca Srbije za Crnu Goru koji je prošao ovu deonicu je bio jutarnji voz sa polaskom iz stanice Beograd u 9.10.

Dodaje se da će vozovi iz unutrašnjeg saobraćaja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i dalje saobraćati po izmenjenoj organizaciji saobraćaja i to putnički voz iz Beograda za Vrbnicu u 10.30 saobraćaće samo do stanice Prijepolje teretna, a voz koji je polazio iz Vrbnice za Beograd u 6.55, polaziće iz stanice Prijepolje teretna u 7.40 za Beograd.

Putnički voz koji iz Užica za Vrbnicu polazi u 2.36, saobraćaće samo do stanice Prijepolje teretna, a voz koji je polazio iz Vrbnice za Užice u 19.05, polaziće iz stanice Prijepolje teretna za Užice u 19.49.

Teretni saobraćaj je uspostavljen zahvaljujući uspešno završenom prvom delu sanacije po urađenom projektu u tunelu „Petrovac" kod Velike Župe, između stanica Prijepolje i Lučice, a koji je pretrpeo velika oštećenja 7. avgusta usled obilnih padavina.

"Imajući u vidu međudržavni značaj barske pruge, uloženi su ogromni napori, kako zaposlenih u Infrastrukturi železnice Srbije a.d., tako i angažovanjem specijalizovane građevinske firme DIB - Bučje d.o.o. Knjaževac, kao izvođača radova, da se ovakav poduhvat završi u rekordno kratkom roku", navodi se u saopštenju.

Kako se dođe radovi na raščišćavanju i popravci tunela počeli su četvrtog dana, jer je do tada ulaz u unutrašnjost bila nemoguća zbog neprekidnog obrušavanja i ispadanja zemljanog materijala.

Popravljen je obrušeni deo kalote tunela, prečnika oko tri metra, postavljene su remenate (čelični prstenovi za oblaganje tunela), ubušeni ankeri i izvršeno injektiranje tunela, povezana je pokidana kontaktna mreža i zamenjeni oštećeni pragovi i kolosek.

Izvršena intervencija je ujedno priprema za projekat kompletne sanacije tunela, čija je izrada u završnoj fazi, a koja će se odvijati bez obustave i remećenja reda vožnje železničkog saobraćaja, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vozovi opet idu barskom prugom

Izvor: B92, 23.Avg.2016, 08:54

Beograd -- Redovan međunarodni putnički železnički saobraćaj na delu barske pruge koji je bio u prekidu od 7. avgusta ponovo je uspostavljen...Saobraćaj je bio u prekidu između stanica Prijepolje teretna i Lučice, saopštilo je preduzeće Srbija Voz...Kako se navodi, prvi voz iz pravca Srbije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.