Pompeo: Priština da ukine takse na proizvode iz Srbije i BiH

Izvor: RTS, 27.Nov.2018, 08:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pompeo: Priština da ukine takse na proizvode iz Srbije i BiH

Američki državni sekretar Majkl Pompeo pozvao je kosovske vlasti da ukinu takse na proizvode iz Srbije i Bosne i Hercegovine, koje su prošle nedelje podignute na 100 odsto.
Majkl Pompeo je, na sastanku sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, poručio da Priština treba da sarađuje sa Beogradom kako bi se izbegle provokacije i spustila tenzija, objavljeno je na sajtu Stejt departmenta.

>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak pozdravili su izjavu Pompea.
Pompeo je pozvao Prištinu da iskoristi jedinstvenu priliku da postigne "istorijski dogovor" o normalizaciji odnosa sa Beogradom u okviru dijaloga pod okriljem Evropske unije.
"Normalizacija odnosa između Kosova i Srbije je jedini način da se otvori put za buduću integraciju obe zemlje u zapadnu zajednicu nacija. Sjedinjene Države su spremne da pomognu i podrže strane u cilju postizanja rešenja koje je održivo, primenjivo i doprinosi stabilnosti", rekao je Pompeo.
Američki državni sekretar je potvrdio podršku SAD Kosovu i čestitao na, kako kaže, "velikim koracima" koji su napravljeni u prethodnih deset godina.
Tači i Pompeo su razgovarali o značaju usaglašavanja vladavine zakona i podsticanja ekonomskog rasta kako bi se osigurala budućnost Kosova, navodi se na sajtu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Amerika traži od Prištine da ukine takse na robu iz Srbije i BiH

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2018

Državni sekretar SAD Majk Pompeo je, tokom sastanka sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, pozvao prištinske vlasti da ukinu takse na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine, kao i da zajedno sa Beogradom rade na izbegavanju provokacija i deeskalaciji napetosti...Portparolka Stejt departmenta Heder...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.