Pompeo: Mogući ragovori o oživljavanju dijaloga sa Severnom Korejom

Izvor: B92, 29.Jul.2019, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pompeo: Mogući ragovori o oživljavanju dijaloga sa Severnom Korejom

Pompe je izjavio da se nada da će razgovori na radnom nivou koji bi mogli da ožive dijalog o denuklearizaciji sa Severnom Korejom mogli da se dogode "vrlo brzo"

Američki državni sekretar je naglasio da samit lidera nije planiran.

„Nadamo se da možemo imati diskusije na radnom nivou uskoro", rekao je Pompeo publici u Vašingtonskom ekonomskom klupu dan pre putovanja u Aziju.

Upitan o mogućnosti još jednog samita između predsednika SAD Donalda Trampa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i severnokorejskog lidera Kim Džong Una, Pompeo je odgovorio da to nije u planu, prenosi Rojters.

Pompeo i severnokorejski ministar spoljnih poslova Ri Jong Ho trebalo je da se sastanu na marginama samita bezbednosti u jugoistočnoj Aziji u Bangkoku ove nedelje.

Iako je diplomatski izvor prošle nedelje izjavio za Rojters da je Ri otkazao je putovanje na konferenciju, Pompeo se nada diplomatskom napretku, uprkos tome što je Severna Koreja testirala dve

nove balističke rakete kratkog dometa 25. jula.

Pompeo će takođe putovati u Australiju i Mikroneziju između 30. jula i 6. avgusta.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pompeo: Nadamo se obnovi dijaloga o denuklearizaciji Severne Koreje

Izvor: Blic, 30.Jul.2019, 00:16

Američki državni sekretar Majkl Pompeo izrazio je nadu da bi uskoro moglo doći do razgovora na radnom nivou za obnovu dijaloga o denuklearizaciji sa Severnom Korejom, ali je naglasio da nije planiran kasniji samit lidera dve zemlje.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.