Policijski sindikat: Napadi na policiju prolaze bez kazni

Izvor: B92, 07.Okt.2018, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policijski sindikat: Napadi na policiju prolaze bez kazni

Beograd -- Policijski sindikat Srbije saopštio da se napadi na policajce nastavljaju i da se njihovi napadači "ili ne kažnjavaju ili prolaze sa minimalnim kaznama".

IZ PSS-a kažu i da se osumnjičeni "svete policajcima za krivične prijave koje su protiv njih podneli".

"Poslednjih dana imali smo jedan napad na policajca koji je okvalifikovan vrlo lagano, kao i presudu za napad pre pet godina, kojom je napadač koji je brutalno izbo dva policajca, kažnjen uslovnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kaznom. Sve je to nažalost ohrabrujuće za kriminalce", navodi se u saopštenju PSS.

Taj sindikat je naveo i da su pre četiri godine imali sastanak sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem i tužiteljkom Zagorkom Dolovac posvećen tom problemu, tokom kog su tražili strožije kazne, ali da je "sve ostalo na razgovoru".

"Da li je to poruka policajcima, da mogu kriminalci da ih napadaju bez kazne. Da li treba da uzmemo pravdu u svoje ruke, da bi se odbranili od nasilnika, kada nas već srpsko pravosudje ne štiti", rekao je predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović.

U saopštenju se navodi da je policajca S. M. protekle nedelje u Priboju napao višestruki povratnik, koji ga je sa ledja udario metalnim predmetom, oborio i šutirao, što je tužilaštvo okarakterisalo kao "nasilničko ponašanje".

Tog napadača je S. M. mesec dana ranije priveo zbog "pretnji osvetom".

"Isti taj kriminalac Z.S. je pre oko godinu dana takodje udario policajca, ali je prijava odbačena. Slična situacija se dogodila u Priboju pre više od dve godine, kada je jedan kriminalac vozilom vukao kriminalističkog policajca nekoliko metara po putu i pobegao. Kažnjen je nošenjem nanogice, ali kaznu još nije počeo da izdržava", saopštio je PSS.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Saopštenje: Napadi na policajce bez kazni

Izvor: Vesti-online.com, 07.Okt.2018

Policijski sindikat Srbije dužan je da obavesti javnost kako se napadi na policajce nastavljaju, a napadači se ili ne kažnjavaju ili prolaze sa minimalnim kaznama. Skandalozno je i to što se ti kriminalci svete policajcima za krivične prijave koje su protiv njih podneli...- Poslednjih dana imali...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.