Saopštenje: Napadi na policajce bez kazni

Izvor: Vesti-online.com, 07.Okt.2018, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saopštenje: Napadi na policajce bez kazni

Policijski sindikat Srbije dužan je da obavesti javnost kako se napadi na policajce nastavljaju, a napadači se ili ne kažnjavaju ili prolaze sa minimalnim kaznama. Skandalozno je i to što se ti kriminalci svete policajcima za krivične prijave koje su protiv njih podneli.

- Poslednjih dana imali smo jedan napad na policajca koji je okvalifikovan vrlo lagano, kao i presudu za napad pre pet godina, kojom je napadač koji je brutalno izbo dva policajca, kažnjen uslovnom kaznom. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Sve je to nažalost ohrabrujuće za kriminalce. Pre četiri godine imali smo sastanak sa ministrom Stefanovićem i tužiteljkom Zagorkom Dolovac, na kom je razgovarano kako da se problem reši i napadi na policajce ozbiljnije kvalifikuju, te traže strožije kazne. Sve je ostalo na razgovoru, a policajci su i dalje jedna od najnezaštićenijih katerogija u srpskom društvu. Jel to poruka policajcima, da mogu kriminalci da ih napadaju bez kazne. Jel treba da uzmemo pravdu u svoje ruke, da bi se odbranili od nasilnika, kada nas već srpsko pravosuđe ne štiti - kaže Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.

Policajac S. M. napadnut je protekle nedelje u Priboju od strane višestrukog povratnika, koji ga je sa leđa udario metalnim predmetom, oborio i šutirao, dok je policajac bio u društvu devojke. Tužilaštvo je okarakterisalo krivično delo kao “nasilničko ponašanje”. Napadača Z.S. je ovaj policajac samo mesec dana ranije priveo, nakon što mu je ovaj kriminalc pretio osvetom. Isti taj kriminalac Z.S. je pre oko godinu dana takođe udario policajca, ali je prijava odbačena.

Slična situacija se dogodila u Priboju pre više od dve godine, kada je jedan kriminalac vozilom vukao kriminalističkog policajca nekoliko metara po putu i pobegao. Kažnjen je nošenjem nanogice, ali kaznu još nije počeo da izdržava.

I u Jagodini je zabeležen sličan slučaj blagog odnosa prema napadačima na policajce, koji je ovih dana dobio epilog. Naime, pre pet godina je ispred kafane Koliba maloletni Nemanja U. nožem-bokserom izbo dve osobe. Dvojica policajaca, D. A. i S.B. koji nisu bili na dužnosti, su pokušali da ga spreče u krvoproliću. U pokušaju da savladaju Nemanju U. i njegovog brata, policajac D.A. je uboden tri puta, od čega jednom u vrat i srećom preiveo, dok je S.B. uboden u nogu i ruku.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

PSS: Napadi na policajce bez kazni

Izvor: Vesti-online.com, 07.Okt.2018

Policijski sindikat Srbije dužan je da obavesti javnost kako se napadi na policajce nastavljaju, a napadači se ili ne kažnjavaju ili prolaze sa minimalnim kaznama. Skandalozno je i to što se ti kriminalci svete policajcima za krivične prijave koje su protiv njih podneli...- Poslednjih dana imali...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.