Policija RS i dalje istražuje mogući teroristički napad

Izvor: S media, 10.Jan.2012, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija RS i dalje istražuje mogući teroristički napad

Direktor policije Republike Srpske (RS) Gojko Vasić rekao je da se do okončanja istrage ne može govoriti o tome da li je naoružanje pronadjeno u hali Borik bilo namenjeno za teroristički napad ili atentat na neku od ličnosti koje su prisustvovale proslavi 20 godina postojanja RS.

Tadiću uručen Orden Republike Srpske

Nikolić: Tadić nije zaslužio orden! (VIDEO)

Počelo obeležavanje Dana republike RS (VIDEO)

"Naoružanje nije otkriveno >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << na osnovu nekih operativnih saznanja i informacija. Naoružanje je pronadjeno prilikom protivdiverzionog pregleda, a mi kroz operativnu obradu treba da vidimo da li je to oružje trebalo da bude upotrebljeno za teroristički napad ili ne", kazao je Vasić agenciji Beta.

Prema njegovim rečima, ako se utvrdi da je pronadjeno naoružanje trebalo da bude upotrebljeno za teroristički napad, onda će predmet preuzeti Tužilaštvo BiH, dok će slučaj preuzeti banjalučko Okružno tužilaštvo ako se utvrdi da nije bilo terorističkih namera.

Dačić: MUP Srbije će pružiti pomoć

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je danas Tanjugu da će MUP Srbije pružiti svu moguću pomoć Republici Srpskoj u rasvetljavanju slučaja pronalaska naoružanja i eksplozivnih sredstava u banjalučkoj hali "Borik", uoči održavanja centralne manifestacije obeležavanja dve decenije od njenog formiranja.

Dačić je rekao da je u stalnom kontaktu sa svojim kolegom u Srpskoj, ministrom Stanislavom Čađom vezano za taj slučaj.

"Dok se istraga ne završi o tome ne možemo govoriti. Treba da utvrdimo ko je i kako uneo naoružanje. S obzirom na to koliko je taj objekat bio otvoren i da je postojalo puno načina da se naoružanje unese, jer objekat fizički nije obezbedjen adekvatno i nema video nadzor, ništa ne treba da prejudiciramo", kazao je Vasić.

On je rekao da je naoružanje pronadjeno u manjoj prostoriji pri vrhu tribina u hali Borik, iz koje postoji odličan pogled na celu dvoranu.



Vasić je naveo da ne može govoriti o detaljima celog slučaja zbog istrage i poligrafskih ispitivanja koja su u toku, potvrdjujući da je saslušano više osoba, ali da za sada niko nije uhapšen.

Policija je naoružanje u hali Borik u Banjaluci pronašla dan pre svečane akademije povodom obeležavanja 20 godina postojanja Republike Srpske, kojoj je prisustvovalo oko hiljadu zvanica, uključujući i politički vrh RS i Srbije.

(Agencije)

Foto: Novosti

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.