Policija Kosova: Priveden Srbin u Petriču kod Kline zbog navodnog ratnog zločina

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Maj.2018, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija Kosova: Priveden Srbin u Petriču kod Kline zbog navodnog ratnog zločina

Policija Kosova uhapsila je Srbina L.B. (53) zbog sumnje da je 1999. godine učestvovao u ubistvu Albanaca u selu Petrič kod Kline, preneo je danas portal koha.net.

Pozivajući se na izvore iz kosovske policije, portal je preneo da je L.B. uhapšen tokom incidenata u selu Petrič do kojih je došlo kada su lokalni Albanci blokirali a zatim i napali grupu raseljenih Srba koja je u seoskoj crkvi pokušala da obeleži seosku slavu.

"Kosovski Srbin L.B., rođen 1965. godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << identifikovan je od strane učesnika protesta kao osumnjičeni za masakr koji je 29. marta 1999. godine izvršen u selu Petrič i priveden je u policijsku stanicu radi dalje provere", saopštila je Policija Kosova.Policija je potvrdila da je tokom protesta u selu Petrič povređen 23-godišnji državljanin Srbije R.K. koji je ambulantnim vozilom u stabilnom stanju prebačen u bolnicu u Peći na dalje lečenje.

"Policija vodi intenzivnu istragu i radi na hapšenju osumnjičenog koji je povredio R.K.", dodaje se u saopštenju.

Raseljeni Srbi koji su u Petriču pokušali da obeleže seosku slavu Svete Trojice napustili su selo oko 13.50 i pod pratnjom policije otišli prema Peći.

Srpski mediji sa Kosova i Metohije preneli su ranije da je troje Srba povređeno u Petriču kada ih je napala grupa lokalnih Albanaca koji nisu hteli da im dozvole da u lokalnoj crkvi obeleže seosku slavu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Uhapšen dok je sekao kolač za Svetu Trojicu: Oslobođen Srbin priveden u selu Petrič kod Kline

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Maj.2018

Šarković kaže da je danas oko 50 povratnika i interno raseljenih došlo u selo Petrič da obeleže seosku slavu, a da je epilog kamenovanje..Srbin koji je danas uhapšen kod crkve Svete Trojice u Petriču kod Kline večeras je oslobođen, potvrdio je predsednik Privremenog organa opštine Klina Božidar...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.