Oslobođen Srbin priveden kod Kline

Izvor: N1 televizija, 28.Maj.2018, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oslobođen Srbin priveden kod Kline

Srbin L.B.(53) koji je uhapšen kod crkve Svete Trojice u Petriču kod Kline večeras je oslobođen, potvrdio je predsednik Privremenog organa opštine Klina Božidar Šarković, prenosi RTK.

Šarković je rekao da je L.B. (53) bio priveden po prijavi nekolicine iz grupe Albanaca koji su tvrdili da ih je on provocirao.

Ranije je Koha, pozivajući se na policiju Kosova, objavila da se L.B. sumnjiči za navodni masakr 1999. u selu Klina, a Šarković ističe da su to sve >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << nezvanične informacije.

Pozivajući se na izvore iz kosovske policije, portal je preneo da je L.B. uhapšen tokom incidenata u selu Petrič, do kojih je došlo kada su lokalni Albanci blokirali a zatim i napali grupu raseljenih Srba koja je u seoskoj crkvi pokušala da obeleži seosku slavu.

Policija je potvrdila da je tokom protesta u selu Petrič povređen 23-godišnji državljanin Srbije R.K. koji je ambulantnim vozilom u stabilnom stanju prebačen u bolnicu u Peći na dalje lečenje.

"Policija vodi intenzivnu istragu i radi na hapšenju osumnjičenog koji je povredio R.K.", dodaje se u saopštenju.

Raseljeni Srbi koji su u Petriču pokušali da obeleže seosku slavu Svete Trojice napustili su selo oko 13.50 i pod pratnjom policije otišli prema Peći. Srpski mediji sa Kosova i Metohije preneli su da je troje Srba povredjeno u Petriču kada ih je napala grupa lokalnih Albanaca koji nisu hteli da im dozvole da u lokalnoj crkvi obeleže seosku slavu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

SRAMNO: Albanci kamenovali, opet Srbin uhapšen

Izvor: Mondo, 28.Maj.2018

U jeku skandaloznog kamenovanja Srba u Petriću na Kosovu, samo zato što su hteli da zapale sveće u selu iz kog su proterani, stiže vest da je policija Kosova uhapsila Srbina Lj.B. (53)...Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac..Lj. B. (1965) je uhapšen zbog sumnje da je 1999. godine učestvovao u...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.