Polemika oko Vulinovog stana

Izvor: RTS, 19.Sep.2017, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Polemika oko Vulinovog stana

Povodom teksta Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) koji je juče preneo da je ministar Aleksandar Vulin Agenciji za borbu protiv korupcije dao neuverljivo objašnjenje o kupovini stana na Zvezdari, reagovale su pojedine partije kao i Udruženje novinara Srbije.
Pokret socijalista saopštio je da je imovina lidera tog pokreta i aktuelnog ministra odbrane Aleksandra Vulina - polovina trosobnog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << stana u Beogradu uredno prijavljena, bez sakrivanja, bez lažnog prebacivanja na druga imena, po punoj vrednosti.
Pokret je ocenio da je tekst Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) koja je juče navela da Vulin ne može da dokaže poreklo više od 200.000 evra kojima je kupio stan u širem centru Beograda, još jedan napad na Vulina i njegovu porodicu.
Reagovao je i Pokret Dosta je bilo (DJB) zatraživši odgovornost tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića jer je obustavljen postupak protiv ministra odbrane Aleksandra Vulina u vezi kupovine stana.
"Za dve godine tužilaštvo se nije pomaklo ni milimetar u istrazi o 200.000 evra u kešu za kupovinu Vulinovog trosobnog stana na Zvezdari. Zahtevamo od republičkog javnog tužioca Zagorke Dolovac da po službenoj dužnosti pokrene postupak", naveo je Pokret u saopštenju.
Zamenik predsednika Demokratske stranke Igor Salak u međuvremenu je naoštrije osudio napad Pokreta socijalista na KRIK i njihovog novinara Stevana Dojčinovića.
"Užasne kvalifikacije prema jednom novinaru, kao i prema medijskoj organizaciji koja se usudila da postavi pitanja, predstavlja suštinu osovine Vučić-Vulin koja je uništila svaku komunikaciju i pristojnost u ovoj zemlji", ocenio je Salak i dodao da "javnost vidi da su se pri tome veoma dobro materijalno obezbedili".
Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je da se protivi pokušaju diskvalifikacije i vređanja novinara KRIK-a i glavnog urednika tog portala Stevana Dojčinovića i pozvalo partiju ministra odbrane Aleksandra Vulina, Pokret socijalista, da argumentima demantuju eventualne netačnosti u tekstu KRIK-a o imovini njihovog lidera. 
Mreža za istraživanje kriminala i korpucije - KRIK juče je objavila tekst u kome se navodi da je Agencija za borbu protiv korupcije dostavila tužilaštvu detaljan izveštaj u kojem tereti Vulina za zloupotrebu službenog položaja i primanje mita u slučaju kupovine stana jer nije mogao da dokaže poreklo 200.000 evra kojima je kupio stan, ali da je tužilaštvo posle dve godine obustavilo postupak.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vulin o pisanju KRIK-a i izveštaju Agencije

Izvor: N1 televizija, 19.Sep.2017

Ministar odbrane Aleksandar Vulin najavio je danas da će se o pisanju KRIK-a koji je objavio izveštaj Agencije za borbu protiv korupcije o njegovoj kupovini stana izjasniti sutra...Vulina su, tokom posete preduzeću “Kosomos” u Banjaluci, novinari upitali da prokomentariše taj slučaj a on je...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.