Pokret socijalista: Tekst Krika napad na Vulina i njegovu porodicu

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Sep.2017, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokret socijalista: Tekst Krika napad na Vulina i njegovu porodicu

Pokret socijalista saopštilo je danas da je imovina lidera tog pokreta i aktuelnog ministra odbrane Aleksandra Vulina - polovina trosobnog stana u Beogradu uredno prijavljena, bez sakrivanja, bez lažnog prebacivanja na druga imena, po punoj vrednosti.

Pokret je ocenio da je tekst Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) koja je juče navela da Vulin ne može da dokaže poreklo više od 200.000 evra kojima je kupio stan u širem centru Beograda, još jedan napad na >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Vulina i njegovu porodicu.

"Pokret socijalista ističe da već dve godine takozvana novinarska mreža KRIK ponavlja jedan isti tekst i napada ministra odbrane i predsednika Pokreta socijalista Aleksandra Vulina, kao i članove njegove porodice", navodi se u saopštenju.

Ističe se da je imovina Aleksandra Vulina stečena radom i trudom svih članova porodice Vulin.

"Dva tužilaštva su Aleksandra Vulina označila kao nevinog i nakon istrage Uprave kriminalističke policije, donela odluku o odbacivanju prijave. KRIK nije dobio novac da bi bio objektivan, ili da bi poštovao pretpostavku nevinost, ali bi morao bar da poštuje odluke nadležnih organa države Srbije", navodi Pokret socijalista.

KRIK je juče preneo da je Vulin Agenciji za borbu protiv korupcije dao neuverljivo objašnjenje da je novac pozajmio od suprugine tetke iz Kanade.

Zbog sumnje da je počinio krivično delo, agencija ga je prijavila tužilaštvu koje je dve godine kasnije obustavilo postupak.

Aleksandar Vulin i njegova supruga Nataša kupili su u julu 2012. trosoban stan u jednoj od modernih zgrada koje su u to vreme izgrađene na Zvezdari.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DJB: Odgovornost tužilaštva za Vulina i tetku

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Sep.2017

Pokret Dosta je bilo (DJB) zatražio je danas odgovornost tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića jer je obustavljen postupk protiv ministra odbrane Aleksandra Vulina u vezi kupovine stana..."Za dve godine tužilaštvo se nije pomaklo ni milimetar u istrazi o 200.000 evra u kešu za kupovinu...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.