Pokvareni kruzer mračan i smrdljiv, turisti gladni

Izvor: Blic, 15.Feb.2013, 01:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokvareni kruzer mračan i smrdljiv, turisti gladni

Dok ga tegljač vuče izluđujuće sporo, zlosrećmi turisti na brodu za krstarenje "Trijumf" vodeće svetske firme "Karnival" konačno su u četvrtak u daljini ugledali kopno, a govore o prepunim WC-šoljama, o nestašici hrane, smradu i opasno mračnoj unutrašnjosti pokvarenog broda.

Četiri dana pošto je brod dugačak 272 metra, sasvim omesposbljen zbog kvara motora posle požara u mašinskoj sali usred Meksičkog zaliva, više od 4.200 putnika i članova posade doživelo je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u četvrtak još jednu nesreću - pukla je sajla za tegljenje, te je brod sasvim stao nadomak luke Mobajl, u Alabami, Sjedinjene Američke Države.

Pošto je sajla zamenjena i brod noćas stigne do obale, putnicima predstoje sati vožnje autobusom do najbližih aerodroma da bi se konačno vratili kući. Na krstarenje su pošli pre pre nedelju dana, iz Galvestona, u Teksasu. Kako je brod ušao u domet mobilne telefonije, putnici su iskalili gnev na posadu koja ih je terala da posklanjaju improvizovane šatore u kojima su živeli na 14 paluba zbog smrada i vrućine u brodu, po čijim se palubama izlila kanalizacija jer nema struje za pumpe pošto motori ne rade.

Pošto su prvo živeli na preostalim sendvičima i grickalicama, jednom su im stigle pljeskavice s drugog broda, ali se u redu za to moralo čekati četiri sata.

- A onda su ljudi počeli da se razboljevaju od hrane - rekla je jedna putnica.

Kompanija negira opise putnika da je brod prljav, i kaže da posada čini sve da bi se osigurala udobnost. Firma svima nudi besplatan smeštaj i prevoz, uz obeštećenje za propalo krstarenje.

"Karneval kruz lajns" je otkazao više od deset planiranih putovanja brodom "Trijumf" i priznao da je taj sada obogaljeni brod bio pogođen drugim mehaničkim problemima nedeljama pred požar u mašinskoj sali. Američki Odbor za bezbednost sabraćaja je otvorio istragu.

Povezane vesti: Kruzer koji je četiri dana bio na pučini bez struje stiže na obalu Istraga ukazuje da je brod skrenuo sa kursa greškom posade Krašići 36 časova bez struje

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.