Kruzer koji je četiri dana bio na pučini bez struje stiže na obalu

Izvor: Blic, 14.Feb.2013, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kruzer koji je četiri dana bio na pučini bez struje stiže na obalu

Veliki američki kruzer "Trijumf", sa četiri hiljade putnika, na kome je u nedelju, usled požara, nestalo struje, danas popodne bi trebalo da stigne do obale Alabame, gde se porodice putnika broda već okupljaju i čekaju.

Putnici, koji su uspeli da mobilnim telefonima pozovu svoje porodice, opisuju uslove na brodu kao užasne, pošto od kada se dogodio požar u kabinskom delu gde se nalaze generatori, brod nema struju, sanitarni uslovi su nepodnošljivi, a ponestaje i sveže >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << hrane.

Oni kažu da se svuda na brodu osećan snažan miris fekalija i da je veliki broj ljudi odlučio da spava na palubama plovila.

Povezane vesti: Luksuzni kruzer ostao bez goriva nasred Meksičkog zaliva, putnici se tuku oko hrane

Kompanija "Karneval", koja je vlasnik broda, izvinila se putnicima, obećavši da će im svi troškovi biti vraćeni, kao i da će svaki putnik dobiti po 500 dolara obeštećanja, uz popuste za buduća putovanja.

Ova kompanija je, nakon ovog incidenta, početkom nedelje otkazala nekoliko desetina ranije zakazanih putovanja, priznavši da je na brodu već bilo mehaničkih problema pre nekoliko nedelja.

Američki Nacionalni odbor za bezbednost saobraćaja pokrenuo je istragu o kvaru na brodu "Trijumf".

Povezane vesti: Luksuzni kruzer ostao bez goriva nasred Meksičkog zaliva, putnici se tuku oko hrane Istraga ukazuje da je brod skrenuo sa kursa greškom posade U Meksiku se nasukao brod sa 4.500 putnika Naftna mrlja u Meksičkom zalivu uvećala se tri puta

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kruzer koji je četiri dana bez struje, stiže na obalu

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Feb.2013

LUIZIJANA - Veliki američki kruzer "Trijumf", sa četiri hiljade putnika, na kome je u nedelju, usljed požara, nestalo struje, danas bi trebalo da stigne do obale Alabame, gdje se porodice putnika broda već okupljaju i čekaju.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.