Pokret Kfora prema Jarinju

Izvor: RTS, 07.Nov.2011, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokret Kfora prema Jarinju

Konvoj Kfora, propušten na barikadama, stigao u bazu na Jarinju. Rano jutros, Srbi su u Zvečanu zaustavili mehanizaciju koja je krenula ka Lozištu.

13.10 -  Pripadnici međunarodnih snaga, po dogovoru sa meštanima sa severa Kosmeta, stigli vozilima iz pravca Mitrovice u bazu Kfora kod Jarinja. Kretanje konvoja prošlo bez incidenata.

12.43 - Kfor prošao barikadu u Leposaviću na putnom pravcu prema Jarinju. 

12.25 - Vozila Kfora prošla barikadu u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Zvečanu, javlja reporter RTS-a Ana Manojlović.

12.15 - Konvoj Kfora iz Suvog Dola, preko Kosovske Mitrovice, ponovo krenuo ka Lozištu. 

8.00 -  Srbi su jutros oko pet časova zaustavili kod Zvečana nekoliko vozila Kfora koja su došla iz pravca južne Kosovske Mitrovice. Posle kraćeg zadržavanja, vojnici su se vratili odakle su došli.

Kolona Kfora propuštena je oko podneva, uz dogovor sa nadležnima u Opštini Zvečan, ka administrativnom prelazu Jarinje na severu Kosova.

Potpredsednik Opštine Zvečan Miodrag Acić rekao je da su predstavnici Kfora obećali da će njihovi stručnjaci zameniti pokvareni agregat na prelazu Jarinje i da će se u toku dana vratiti južno od Ibra, prenosi Beta.

Reč je o istom konvoju koji su građani jutros zaustavili na izlazu iz Zvečana jer, kako kažu predstavnici Srba, nije imao potrebnu dozvolu Odeljenja za urbanizam Opštine Zvečan.

Predsednik Opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić rekao je ranije danas da je jutrošnji pokušaj Kfora "bio provokacija, jer su u toj misiji znali koje su im dozvole potrebne, ali ih nisu nabavili".

Kfor je ranije najavio da će tim putem proći teška mehanizacija zbog, kako je obrazloženo, nastavka rekonstrukcije mosta u mestu Lozište na putu Kosovska Mitrovica – Leposavić, u blizini Banjske.

U konvoju su bila vozila "hamer", dizalica i druga teška mehanizacija.

Kfor je za danas najavio radove na sanaciji mosta u Lozištu na putu ka administrativnom prelazu Jarinje. Iz komande Kfora rečeno je da je za popravku mosta potrebna bezuslovna sloboda kretanja za tešku mehanizaciju.

Most u Lozištu, koji se nalazi između Zvečana i Leposavića, neophodno je hitno sanirati zbog teških oštećenja u konstrukciji, saopšteno je ranije iz Kfora.

"Zbog bezbednosti, Kfor će nastaviti popravku mosta, koja je započeta pre 16. septembra i nastaviće je 7. novembra", poručili su iz Kfora prošlog četvrtka.

"Ove popravke", kako naglašava Kfor, "zahtevaju bezuslovnu slobodu kretanja za tešku mehanizaciju, koja je neophodna kako bi se ovi radovi završili".

Nadležni iz Kfora ukazali su da samo jedna traka koja je trenutno prohodna nije dovoljna da bi njihova vozila prošla, a da su prošle srede predsednici četiri opštine, na sednici, odbili da propuste vozila.

Pripadnici Kfora uništili su, nešto iza ponoći, ručnu bombu koja je pronađena na parkingu policijske stanice u Zubinom Potoku. U eksploziji, koja je uznemirila žitelje Zubinog Potoka, nije bilo povređenih niti materijalne štete.

Bomba je, kako pretpostavljaju u policiji, bačena sinoć oko 22 časa na parkingu policijske stanice, ali nije eksplodirala.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kfor prošao iz drugog pokušaja

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Nov.2011

Kolona vozila Kfora koja je rano jutros zaustavljena u Zvečanu, prošla je danas barikade u Kosovskoj Mitrovici i neometano krenula prema Jarinju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Kfor stigao na Jarinje

Izvor: RTS, 07.Nov.2011

Konvoj Kfora, propušten na barikadama, stigao u bazu na Jarinju. Rano jutros, Srbi su u Zvečanu zaustavili mehanizaciju koja je krenula ka Lozištu. ..13.10 -  Pripadnici međunarodnih snaga, po dogovoru sa meštanima sa severa Kosmeta, stigli vozilima iz pravca Mitrovice u bazu Kfora kod Jarinja....

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.