Vesti

0

Kfor prošao iz drugog pokušaja

Autor: ZM

Izvor: agencije/Novi magazin

Kfor prošao iz drugog pokušaja

U koloni Kforovih vozila, pored kamiona - dizalice, su dva vozila "hamer" i jedan pikap u pratnji jednog vozila Kosovske policijske službe sa upaljenim rotacionim svetlima.

Potpredsednik Opštine Zvečan Miodrag Acić rekao je da su predstavnici Kfora obećali da će njihovi stručnjaci zameniti pokvareni agregat na prelazu Jarinje i da će se u toku dana vratiti južno od Ibra.

Kolona Kforovih vozila jutros nije prošla, jer su je Srbi zaustavili u Zvečanu, na putu ka administrativnom prelazu Jarinje.

Kfor je naime ranije najavio da će danas nastaviti radove na sanaciji mosta u Ložištu na putu između Zvečana i Leposavića koji vodi ka administrativnom prelazu Jarinje. 

Vozila su bila zaustavljena u opštini Zvečan odakle su se posle kraćeg  zadržavanja vratila u pravcu iz koga su došli, preko Severne Mitrovice ka Suvom  Dolu i dalje ka južnoj Mitrovici. U celoj situaciji, koja je trajala oko pola sata, nije bilo nikakvih incidenata.

Član kriznog štaba Časlav Sofronijević rekao je posle zaustavljanja kolone da i Kfor mora da da poštuje proceduru, odnosno da od Odeljenja za urbanizam u Skupštini opštine Zvečan dobije dozvolu za izvođenje radova.

On je kazao da je namera Kfora sasvim drugačija i da oni "pokušavaju da izvezu teške mašine kako bi mogli da ruše barikade" koje su postavili Srbi.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR