Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Jan.2013, 08:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokrenuta incijativa za izglasavanje nepovjerenja Vladi FBiH

Predsjedavajućem Predstavničkog doma Federacije BiH Fehimu Škaljiću uručena je inicijativa za izglasavanje nepovjerenja Federalnoj vladi. Inicijativu je potpisalo 56 poslanika: 28 iz SDP-a, 12 - HDZBiH, tri iz HDZ 1990 i 13 iz SBB-a. U skladu s političkim dogovorom koji su napravili lideri četiri stranke koji su pokrenuli ovu inicijativu kao nova parlamentarna većina praktično je počela implementacija dogovora četiri stranke.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Smjena Vlade Federacije BiH malo vjerovatna

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Jan.2013

Kriza vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine nastavlja se i dalje, ovaj put zahtjevom za izglasavanje nepovjerenja federalnoj vladi, koje su sa 56 potpisa u Parlament uputili zastupnici SDP-a BiH, dva HDZ-a i SBB-a.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.