Pokrenut postupak za oduzimanja frekvencije TV Avala

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2012, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokrenut postupak za oduzimanja frekvencije TV "Avala"

BEOGRAD -

Republička radiodifuzna agencija (RRA) pokrenula je postupak za oduzimanje nacionalne frekvencije Televiziji "Avala" zbog kašnjenja u plaćanju obavezne naknade za emitovanje programa, izjavio je danas Tanjugu zamenik predsednika Saveta RRA Goran Karadžić.

Karadžić je objasnio da se procedura za oduzimanje licence pokreće kada prođe više od dva meseca neplaćanja dodajući da "Avala" te obaveze nije izmirila više od dva meseca.

Takođe je kazao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da ukoliko želi da zadrži i dalje frekvenciju, ta medijska kuća svoje obaveze mora da izmiri do aprila.

Karadžić je kazao da je, osim televizije "Avala", postupak za oduzimanja frekvencije pokrenut i za RTV "Pink", ali i još neke medijske kuće koje imaju nacionalnu frekvenciju.

Opomena Pinku

"Pinku je upućena opomena, ali ne samo njima, već su opomene otišle na još adresa, jer TV Avala i Pink nisu jedine koje imaju dugove zbog neizmirenih obaveza", kazao je Karadžić.

Postupak je pokrenut protiv svih onih koji imaju dugovanja prema RRA za korišćenje frekvencije, ukazao je on, ne navodeći o kojim medijima je reč.

Zakonska procedura za oduzimanje frekvencije traje minimum 60 dana, objasnio je Karadžić dodajući da je dat rok za izmirenja duga, a nakon toga će se i obaviti razgovor sa vlasnicima televizije, a potom pristupiti daljoj proceduri u zavisnosti od toga da li se dugovanja u međuvremenu izmire.

On je podsetio da su do sada oduzete neke regionalne i lokalne dozvole dodajući da nacionalna nije ukinuta nikada do sada, ali da je skoro protiv svih nacionalnih emitera do sada pokretan postupak izdavanja opomena.

Avala u žiži

"O tome se nije mnogo govorilo u javnosti, ali Avala je sada u žiži zbog štrajka", kazao je Karadžić navodeći da se postupak može prekinuti čim se obaveze, odnosno dugovanja izmire.

On je podsetio da su vlasnici TV Avale nedavno imali sastanak sa predstavnicima RRA i da su obećali da će sva dugovanja biti izmirena.

Zaposleni Televizije "Avala" u štrajku su već 36 dana zbog neisplaćenih zarada. Od početka štrajka emituju se filmovi i serije, dok u uglu ekrana stoji samo natpis "Štrajk zaposlenih".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dugovanja gase tv frekvencije

Izvor: RTS, 26.Jan.2012

Pokrenut postupak za oduzimanje frekvencije televiziji "Avala", zbog neplaćanja naknade za emitovanje programa. RRA opomene poslala i televiziji "Pink" i još nekim medijskim kućama. ..Republička radiodifuzna agencija (RRA) pokrenula je postupak za oduzimanje nacionalne frekvencije Televiziji Avala,...

Nastavak na RTS...

Dugovanja gase frekvencije

Izvor: RTS, 26.Jan.2012

Pokrenut postupak za oduzimanje frekvencije televiziji "Avala", zbog neplaćanja naknade za emitovanje programa. RRA opomene poslala i televiziji "Pink" i još nekim medijskim kućama. Vlasnici TV Avala angažovali dodatno privatno obezbeđenje, što zaposleni tumače kao pritisak. ..Republička radiodifuzna...

Nastavak na RTS...

TV Avali preti oduzimanje frekvencije

Izvor: Politika, 26.Jan.2012

Zaposleni na TV Avala za danas su najavili radikalizaciju štrajka koja će podrazumevati potpunu obustavu programa. – Novo obezbeđenje u televiziji..Republička radiodifuzna agencija (RRA) pokrenula je postupak za oduzimanje nacionalne frekvencije Televiziji Avala zbog dugovanja za obavezne naknade...

Nastavak na Politika...

Zaposleni na TV Avala nisu uspeli da radikalizuju štrajk

Izvor: S media, 27.Jan.2012, 13:59

Zaposleni na Televiziji Avala danas nisu uspeli da radikalizuju štrajk i prekinu emitovanje programa na 24 sata, jer ih je u tome sprečilo obezbedjenje koje je zaključano u prostoriji režije, izjavio je predstavnik zaposlenih Nikola Vukomanović...RRA pokrenula postupak za oduzimanje dozvole TV Avala..TV...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.